ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ & ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΥΡΓΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ (ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΒΥΕ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ -ν. 4712/2020 ΦΕΚ 146Α- άρθρο 34- από τις αρμόδιες αρχές»

Πληροφορίες

03/06/2021

ΠΡΟΣ:                                                                          ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

-ΔΕΥΑ ΚΙΛΚΙΣ                                                           – ΔΕΥΑ ΚΙΛΚΙΣ

                                                                                     – ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

                                                                                     – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ             

                                                                                       ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΒΥΕ)

«ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ & ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΥΡΓΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ (ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΒΥΕ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ -ν. 4712/2020 ΦΕΚ 146Α– άρθρο 34-  από τις αρμόδιες αρχές»

Αξιότιμε κκ. Πρόεδρε, γ. διευθυντή & διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών,

μετά από συνεχείς καταγγελίες στο σύνδεσμό μας για εργασίες αναρμόδιων στις υδραυλικές επανασυνδέσεις των δικτύων ύδρευσης με τα καινούργια δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑ Κιλκίς,  παρακαλείστε πολύ  να συνδράμετε  για την ορθή εφαρμογή του άρθρου (34), του ν.4712/2020 «Υποχρεώσεις αδειούχων υδραυλικών και ρυθμίσεις για τη θεώρηση των αδειών».

Ειδικότερα, όσον αφορά στην παράγραφο 1, του ψηφισθέντος νόμου 4712 ορίζονται τα εξής:

 1. «Η  παράγραφος 4 του άρθρου 7 του Π. Δ. 112/2012 ΦΕΚ 197Α  τροποποιήθηκε και πλέον ορίζεται ότι «4. Μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών επί της εγκατάστασης διενεργείται έλεγχος στεγανότητας και καλής λειτουργίας και συντάσσεται, εντός ενός (1) μηνός, από τον αδειούχο αρχιτεχνίτη ή εργοδηγό ή από πρόσωπο που έχει το δικαίωμα αυτό, υπεύθυνη δήλωση καλής εκτέλεσης, η οποία παραδίδεται στον μελετητή της εγκατάστασης, εάν υπάρχει, και στον ιδιοκτήτη της εγκατάστασης. Το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης καλής εκτέλεσης ορίζεται στο Παράρτημα Β. Η κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης καλής εκτέλεσης στις αρμόδιες αρχές είναι υποχρεωτική για τη σύνδεση της εκτελεσθείσας εγκατάστασης με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας»

Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, η κατάθεση της Υπεύθυνης Δήλωσης Καλής Εκτέλεσης(ΥΔΚΕ) ΣΕ  ΟΛΕΣ   ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ  ΕΙΝΑΙ  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, προκειμένου  να συνδέονται με τα δίκτυα Κοινής Ωφέλειας  όλες οι εκτελεσθείσες  εγκαταστάσεις (θέρμανσης, ύδρευσης, αποχέτευσης{βιολογικοί καθαρισμοί}, πυροσβεστικών συστημάτων, κλιματισμού, γεωθερμίας, ηλιοθερμίας, αεριών καυσίμων…) όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά και  στο Π.Δ. 112/2012 ΦΕΚ 197Α ΆΡΘΡΟ 2″.   

 Πρέπει να τονίσουμε ότι η ΥΔΚΕ πρέπει να εκδίδεται και για τις μικρές – και για τις μεγάλες εργασίες,  σε υφιστάμενες  αλλά και σε νέες εγκαταστάσεις– καθώς η αναφορά του ως άνω  νόμου αφορά  “όλες” τις εκτελεσθείσες εγκαταστάσεις, και επιπλέον η ΥΔΚΕ πρέπει να εκδίδεται και να υπογράφεται από τον αδειούχο αρχιτεχνίτη ή εργοδηγό ή από πρόσωπο που έχει το δικαίωμα αυτό,  κυρίως για την ασφάλεια των καταναλωτών και χρηστών. 

Παρακαλείσθε πολύ όπως εφαρμόσετε την ισχύουσα νομοθεσία. 

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΑΜΑΚΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ                                         ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση για βεβαίωση των τελών του ΓΕΜΗ από την ΚΕΕΕ στις Δ.Ο.Υ.

 Σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. 1134/25-08-2023 Υπουργική Απόφαση, η …

Εγχειρίδιο – Οδηγός Εξαγωγής Εμπορευμάτων της ΑΑΔΕ

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας το εκδοθέν από τη ΔιεύθυνσηΤελωνειακών …

Διεθνής Κλαδική Έκθεση Athens Internation Jewellery Show

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Βεβαίωση τελών στις ΔΟΥ

Το Επιμελητήριο Κιλκίς  ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. Α.1134/25-08-2023 (ΦΕΚ.Β 5306/5.9.2023) Απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής οικονομίας, αναμένεται άμεσα η

Περισσότερα »

Επίσκεψη του Επιμελητηρίου Κιλκίς στην εταιρία Μανιτάρια Κεχαγιά ΑΕ

Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Κιλκίς αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Χατζημλάδη, τον Διοικητικό Προϊστάμενο κ. Γεώργιο Ηλιάδη , την Προϊσταμένη Διοικητικού – Οικονομικού κα. Αγγελική

Περισσότερα »

Διαγωνισμοί-Προκηρύξεις

Διακήρυξη προμήθειας καυσίμων θέρμανσης-κίνησης Δήμου Παιονίας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ O Δήμαρχος Παιονίας Διακηρύσσει ότι : 1.Εκτίθεται σε δημοπρασία με Διεθνή Ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό η «Προμήθεια καυσίμων κίνησης-θέρμανσης, λιπαντικών και βιομάζας (πέλλετ)

Περισσότερα »