banner

Η ανάπτυξη της χώρας σε ρυθμούς εκλογικούς

  • Κατηγορία Θέσεις

tonikΗ χώρα είναι δυστυχώς σε τραγική κατάσταση και επιδεινώθηκε επιπλέον το κλίμα λόγω και της προεκλογικής και φυσικά μετεκλογικής περιόδου.

Οι αγορές χορεύουν σε ρυθμούς εκλογικούς και καταγράφεται η ψυχολογία τους σε αρνητικούς ρυθμούς, είναι βέβαια πολύ νωρίς για να μπορέσει να κρίνει κανείς το έργο μιας κυβέρνησης που ανέλαβε καθήκοντα κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, με μεγάλη καθυστέρηση όσον αφορά την τελική συμφωνία με τους δανειστές.

Η κατάθεση προτάσεων από όλους τους φορείς για τη διαπίστωση κυρίως των αιτιών που προκάλεσαν τη δυσμενή κρίση έκλεισε τον κύκλο της.

Η διαπιστωτική διαδικασία πραγματοποιείται κατεξοχήν άναρχα, πολλές φορές από ανθρώπους και φορείς εντελώς άσχετους με το αντικείμενο. Έτσι δημιουργείται η εντύπωση ότι η Οικονομική κρίση κατέπεσε εξ ουρανού. Στην καλύτερη περίπτωση χρονολογείται από το 2008 - 2009 και εντεθεύθεν. Είναι όμως σαφές ότι τα σημάδια της επερχόμενης καταστροφής είχαν αρχίζει να εμφανίζονται πολύ νωρίτερα. Η τεχνητή ευημερία όμως με το «άυλο χρήμα» θόλωνε επαρκώς το τοπίο και καθιστούσε δύσκολη την αποφασιστική δράση αντιμετώπισης του επερχόμενου ύπνου. Σε κάθε περίπτωση όμως η διαπιστωτική διαδικασία , στρεβλή έστω πρέπει να λάβει τέλος. Πρέπει άμεσα να αρχίσει η διαδικασία αντίδρασης, αντιμετώπισης και εν τέλει εξόδου από τη δύσκολη συγκυρία. Προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει ο καθένας ατομικά και οι ομάδες ατόμων συνολικά να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για δράσεις στοχευμένες. Πρέπει να αποκλειστούν εξ αρχής και απαρέγκλιτα οι μαξιμαλιστικές απόψεις και η «πλειοδοσία» προκειμένου να «χαϊδευτούν αυτιά» και να αποφευχθεί το περίφημο πολιτικό κόστος.

Όλες οι προτάσεις θα πρέπει να διέπονται από έναν απαράβατο όρο: Πλήρες χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης και ακριβής κοστολόγησης.

Χρειάζεται να υπερβούμε αντιλήψεις και καταστάσεις του παρελθόντος. Να γίνουμε ανατρεπτικοί, ρηξικέλευθοι.

Χρειάζεται επιτέλους ένα σχέδιο ανάπτυξης που θα προσαρμόζει την οικονομική βάση της χώρας στις απαιτήσεις που προκύπτουν από το νέο ρόλο της γνώσης στην οικονομία, και την κοινωνική δραστηριότητα, διασφαλίζοντας πρωτίστως την κοινωνική συνοχή και ευημερία σε ένα σταθερό πολιτικά περιβάλλον.

Έτσι να στρέψουμε την ανάπτυξη στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, που είναι αρκετά να βγάλουν την οικονομία σύντομα στο ξέφωτο.

Με αιχμή του δόρατος την πιο γενναία επένδυση που οφείλουμε στην παιδία την καινοτομία και τον πολιτισμό. Ενέργειες που θα οδηγήσουν στη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού, με την μεταποίηση και την εκπαίδευση.

Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για άλλες παλινωδίες. Βασική συνιστώσα πρέπει να είναι το σταθερό πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον. Ένα δίκαιο φορολογικό νομοσχέδιο, με στόχο την ελάφρυνση από το βάρος της φορολογίας στις επιχειρήσεις. Όσο καθυστερούμε, τόσο θα αιμορραγεί η πατρίδα μας από νέους επιστήμονες και από τα καλά μυαλά του τόπου μας. Η συνείδηση της κοινωνίας, μας υποχρεώνει να κάνουμε την ύστατη αυτή στιγμή το καθήκον μας.

Σχετικά γεγονότα
Καμία εκδήλωση
Τελευταία τροποποίηση στις%PM, %26 %740 %2015 %19:%Αυγ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Εντυπώσεις και μελαγχολία »