Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον Έξυπνο Επιταχυντή Επιχειρήσεων

Προγράμματα

Οι κάτοικοι της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Φλώρινας και  Κιλκίς, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα σύγχρονο πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρηματικών ιδεών.

Το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα στάδια υποστήριξης για την ανάπτυξη επιχειρηματικής ιδέας, τη συνάντηση με επενδυτές και τη συμμετοχή σε ένα διαγωνισμό με τρία έπαθλα από 4.000-10.000 ευρώ. Οι αιτήσεις άνοιξαν την Τρίτη 30 Μαρτίου και θα κλείνουν διαδοχικά ανά περιοχή από τις 4 έως τις 8 Απριλίου. 

Οι συμμετέχοντες  είτε βρίσκονται στο αρχικό στάδιο της ιδέας, είτε έχουν προχωρήσει, θα βιώσουν μια συναρπαστική εμπειρία που αποτελείται από δύο κύκλους εκπαίδευσης όπου έμπειροι εισηγητές θα τους καθοδηγήσουν στην ανάπτυξη επιχειρηματικού πλάνου με σύγχρονα εργαλεία για την ανάπτυξη προϊόντων που είναι ελκυστικά στην πραγματική αγορά και πληρούν τις προϋποθέσεις επενδυτικής ετοιμότητας. Επίσης θα μυηθούν στα  μυστικά της αποτελεσματικής παρουσίασης μιας επιχειρηματικής ιδέας σε επενδυτές (Pitch), ώστε να διεκδικήσουν χρηματοδότηση, παρουσιάζοντάς το επιχειρηματικό τους σχέδιο σε χρηματοδότες από το διεθνές οικοσύστημα επιχειρηματικών κεφαλαίων (Venture Capitals).

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα είναι σε θέση να υποβάλλουν αίτηση και στο διαγωνιστικό σκέλος του έξυπνου επιταχυντή iCBA, το ΝEXT STAGE Challenge 2021 για  ένα από τρία έπαθλα αξίας απο 4.000 εώς 10.000 ευρώ, ώστε να δώσουν πρακτική ώθηση στην ιδέα τους. Κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας θα λάβουν εξατομικευμένη καθοδήγηση με προοπτική να αποκτήσουν δυνατότητα παρουσίασης του επιχειρηματικού τους μοντέλου σε επενδυτές και να διεκδικήσουν ένα από τα έπαθλα ή/και πιθανή χρηματοδότηση.

Η δράση συντονίζεται από φορείς με πολυετή ανάμιξη και διεθνή εμπειρία, στην έρευνα και υποστήριξη  νεοφυών επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα το έργο συντονίζουν η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, το ερευνητικό κέντρο SEERC του CITY College, το Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης», το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας Πληροφοριών (UIST) «Απόστολος Παύλος», το NCDIEL (Εθνικό Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Μάθησης) και το YES Foundation.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Φλώρινας ή Κιλκίς.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής εδώ: https://icba-project.eu/join-training/?lang=el   

*Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Intelligent Cross Border Accelerator» με το ακρωνύμιο “iCBA” στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “INTERREG IPA Cross Border Cooperation Programme “Greece – Republic of North Macedonia 2014-2020”.

κι αλλά προγράμματα

Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

H Δράση αφορά στην ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας ενθαρρύνοντας τη δημιουργία νέων τουριστικών MμΕ σε συγκεκριμένους ΚΑΔ δραστηριότηταςO Συνολικός Προϋπολογισμός …

Nέα Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» του Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα”/ΕΣΠΑ 2021-2027.

Δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια στις 18-12-2023 από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η προκήρυξη της Δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και …

Έναρξη αιτήσεων προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας 25 έως 45 ετών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΣας  προωθούμε συνημμένα εκ μέρους της  ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε. – Κ.Δ.Β.Μ ενημερωτική επιστολή αναφορικά με την έναρξη αιτήσεων …

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η