«Ένα παιχνίδι γεύσεων και ιστορίας για μικρούς και μεγάλους»

Προγράμματα

BRENDA,  ένα παιχνίδι, το οποίο στοχεύει στην προβολή των τοπικών επιχειρήσεων που δραστηριοπούνται στον τομέα της γαστρονομίας, της εστίασης και της παραγωγής αγροδιατροφικών προϊόντων, σε συνδυασμό με την ιστορία του τόπου.

Έχει τη μορφή μιας παιχνιδικής εμπειρίας μέσω διαδικτύου που περιλαμβάνει παιχνίδι για την ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του Κιλκίς και της ευρύτερης περιοχής, αντλώντας θέματα από την γαστρονομία και τις παραδοσιακές συνταγές, συνδυασμένα με διαδραστικές δράσεις εξερεύνησης και θεματικές διαδρομές που ενώνουν ομάδες σημείων ενδιαφέροντος. Η ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του Κιλκίς υλοποιείται κατά κύριο λόγο για τους επισκέπτες, αλλά το σύστημα έχει σχεδιασθεί να χρησιμοποιηθεί και από τους κατοίκους της πόλης και του Νομού οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση σε σημαντικά πολιτιστικά στοιχεία, αλλά και από τους μαθητές καθώς περιέχει ειδικές μαθησιακές δράσεις οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν μέσω WEB αλλά και με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας.

Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι, μέσα από ένα παιχνίδι εξερεύνησης των σημείων ενδιαφέροντος (exploration games) απαντούν σε ερωτήσεις εικονικά ή μετά την επίσκεψή τους στα μνημεία, κερδίζουν τα νομίσματα του παιχνιδιού με τα οποία προμηθεύονται τα τοπικά προϊόντα/υλικά που απαιτούνται για να ξεκλειδώσουν τις παραδοσιακές συνταγές. Η αποκάλυψη της εκάστοτε συνταγής διασυνδέει τις τοπικές επιχειρήσεις στις οποίες μπορούν να δοκιμάσουν τις συνταγές ή να προμηθευτούν τα προϊόντα, κερδίζοντας επιπλέον νομίσματα. 

Με απλά λόγια, βασικός σκοπός του BRENDA είναι αφενός ο επισκέπτης να έρθει σε επαφή με την τοπική γαστρονομική παράδοση και την ιστορία, να γευτεί συνταγές και προϊόντα και αφετέρου φεύγοντας να προμηθευτεί ακόμη περισσότερα, κουβαλώντας τη γευστική εμπειρία μαζί του. 

Το BRENDA απευθύνεται σε επιχειρήσεις της εστίασης που προσφέρουν πιάτα με τοπικές συνταγές αλλά και νέες συνταγές, αξιοποιώντας τοπικά προϊόντα. Καθώς και σε μεταποιητικές επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα.

Οι επιχειρήσεις του τόπου μας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και να ενταχθούν στην πλατφόρμα θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα που ακολουθεί.

Ελάτε να  παίξουμε, να γευτούμε και να μάθουμε

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Email:

ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ


ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 


ΛΙΣΤΑ ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΦΟΡΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

  • Επιμελητήριο Κιλκίς
  • Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας Ιονίου Πανεπιστημίου
  • ARLISE KNOWLEDGE NETWORK ΜΕΠΕ 
  • ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΠΕ 

κι αλλά προγράμματα

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Π.Μ.Σ. «Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς» για το ακαδ. έτος 2024-25

Σας ενημερώνουμε ότι ανακοινώθηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς» του ΤΜΟΔ για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25. …

Υλοποίηση προγραμμάτων ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ

Σας ενημερώνουμε πως το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο «Ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων (soft …

Πρόσκληση Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων «STAGE»

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας ενημερώνει για τη δημοσίευση της 3ης ανοικτής πρόσκλησης του προγράμματος STAGE (Sustainability Transition Programme), το οποίο …

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η