Ίδρυση ΕΕΕΠΕ – Ένωση Επαγγελματιών & Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας

Πληροφορίες

Ίδρυση ΕΕΕΠΕ

Σε κλίμα συναδελφικότητας, αλλά και έντονου προβληματισμού, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες, διευθυντές και υπάλληλοι εταιρειών πληροφορικής∙ ως και απλοί ιδιώτες προγραμματιστές από όλη την Ελλάδα, μετά από συνάντησή μας την Τετάρτη 10/04/2024, πήραμε την απόφαση να ιδρύσουμε την Ένωση Επαγγελματιών & Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας.

Αφορμή για την ίδρυση του συλλόγου μας, ήταν τα γεγονότα Μαρτίου-Απριλίου 2024, σχετικά με την διασύνδεση ERP/POS/ΦΗΜ και η πλήρης αδιαφορία από την πολιτεία (ΑΑΔΕ), για α) τη στοιχειώδη ενημέρωσή μας, συνήθως με συγκεχυμένες πληροφορίες που όταν δίνονται χρειάζονται αποκρυπτογράφηση∙ και β) το μέλλον των επιχειρήσεων μας, σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο.

Σκοπός ΕΕΕΠΕ

Επιδιώξεις του συλλόγου μας είναι:

·  Η διασφάλιση δικαιωμάτων των μελών του, επαγγελματιών της πληροφορικής στην Ελλάδα, και η προώθηση των κοινών τους συμφερόντων. 

·  Η ίση και δίκαιη μεταχείριση από τους φορείς, όλων των εταιρειών που ασχολούνται με τον τομέα, ανεξαρτήτως μεγέθους. 

·  Η διεκδίκηση των αναγκών και αιτημάτων των μελών του συλλόγου, με κάθε προσβάσιμο τρόπο, στα προβλήματα που τους απασχολούν.

·  Η καταπολέμηση των μονοπωλιακών πρακτικών και των “καρτέλ”, στον κλάδο της πληροφορικής.

·  Η συνεργασία με τους φορείς του κράτους στην επίλυση τεχνολογικών προκλήσεων, χωρίς την απομόνωση και τον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συμπεριλαμβάνοντας και αυτές στην εθνική στρατηγική. 

·  Να αποτελέσει την φωνή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου, που αυτή την στιγμή δεν εκπροσωπούνται.

Κάλεσμα νέων μελών

Καλούμε όλους τους επαγγελματίες της πληροφορικής στην Ελλάδα, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας και να διεκδικήσουμε από κοινού, τα δικαιώματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των μικρών επαγγελματιών του κλάδου μας. 

Ανοιχτή Επιστολή: myDATA – Διασύνδεση ERP/POS/ΦΗΜ – Υποχρεωτικότητα Παρόχου Η.Τ.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή επιστολή μας, σχετικά με τις επικείμενες ραγδαίες εξελίξεις, στον τομέα των ERP και της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, που φέρνουν τα πάνω-κάτω σε δεκάδες ή και εκατοντάδες εταιρείες του κλάδου. Τα “πειράματα” της ΑΑΔΕ σε βάρος των μελών μας, και οι “εκτός τόπου και χρόνου” προθεσμίες απειλούν με νέα “χαράτσια” το σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας, οι οποίες θα κληθούν με το “έτσι θέλω” να πληρώσουν σε €υρώ τα σπασμένα.

Για την Ένωση Επαγγελματιών & Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας

η Ιδρυτική Επιτροπή

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email

Σχετικά Άρθρα

Παράταση Σύμφωνου Συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του ΟΣΔ Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων « Αυτοδιαχείριση»

Το Επιμελητήριο Κιλκίς σας ενημερώνει ότι το περασμένο έτος (02/2023) …

Έρευνα για το ΓΕΜΗ και την ΥΜΣ 2024

Ευκολότερη διαδικασία ίδρυσης και μείωση της γραφειοκρατίαςέφερε το ΓΕΜΗ για …

Διασύνδεση ERP-POS και υποχρεωτικότητα «Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης»

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Συνταξιοδότηση Γ. Ηλιάδη

Μέρα ξεχωριστή και ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά για όλους, ήταν η Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024,  όταν η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κιλκίς αποχαιρέτησε, λόγω συνταξιοδότησης , το

Περισσότερα »

Συμμετοχή στην 88η ΔΕΘ

Ένα από τα εργαλεία εξωστρέφειας και προβολής των επιχειρήσεων μαςαποτελεί η συμμετοχή στη ΔΕΘ, η οποία είναι πάντα για κάθε επιχείρηση μιαιδιαίτερα σημαντική κίνηση, τόσο

Περισσότερα »