Αξιολόγηση της πρόσβασης των εταιρειών της ΕΕ στην ελβετική αγορά δημόσιων συμβάσεων

Πληροφορίες

Σας παραθέτουμε κατωτέρω μήνυμα της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελβετία και στο Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν, με το οποίο ζητείται η συνδρομή και η συμμετοχή των μελών των φορέων σας που έχουν συμμετάσχει ή εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς δημόσιων συμβάσεων στην Ελβετία.

Επειδή η Ελβετία, η οποία δεν είναι κράτος-μέλος της ΕΕ, αλλά τρίτη χώρα, εφαρμόζει ποικίλα, σύνθετα και πολλές φορές αλληλένδετα μέτρα “προστασίας” της αγοράς της υπέρ των ελβετικών επιχειρήσεων, η πρόσβαση των εταιρειών της ΕΕ, ιδίως των μη-γειτονικών κρατών, στους ελβετικούς διαγωνισμούς δημόσιων συμβάσεων καθίσταται πολλές φορές πιο “δύσκολη” από το αναμενόμενο και απ’ότι ισχύει για τις ελβετικές εταιρείες στην ΕΕ. Προσπάθειες να εξορθολογιστούν θεσμικά οι συνθήκες πρόσβασης στους ελβετικούς διαγωνισμούς έπαυσαν μαζί με τις θεσμικές συνομιλίες ΕΕ-Ελβετίας για μια γενικότερη Συμφωνία-Πλαίσιο, από τις οποίες αποφάσισε να αποχωρήσει η Ελβετία στις 26 Μαΐου 2021.

Προκειμένου να αποκτηθεί μία πληρέστερη και πιο συνεκτική εικόνα βάσει της εμπειρίας των ίδιων των εταιρειών, η εδώ Αντιπροσωπεία της ΕΕ, μαζί με τις εδώ Πρεσβείες των κρατών-μελών της ΕΕ στη Βέρνη, δημιουργήσαμε ένα ολοκληρωμένο ερωτηματολόγιο με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών και στοιχείων σχετικά με την εμπειρία των εταιρειών της ΕΕ που έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς δημόσιων συμβάσεων στην Ελβετία ή σκέφτονται να συμμετάσχουν. Για να διατηρηθεί η ανωνυμία των ερωτηθέντων, όλα τα δεδομένα που συλλέγονται θα αντιμετωπιστούν εμπιστευτικά και δεν θα κοινοποιηθούν σε τρίτους.

Οι κατωτέροι σύνδεσμοι οδηγούν απευθείας στο ερωτηματολόγιο (στα EN, DE & FR):

EN: https://forms.gle/cuHVp4GLBbZQS71G9

FR: https://forms.gle/6p8297AFNWivurTNA

DE: https://forms.gle/is6yACMZafY2hhEk9

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή χρειάζεστε περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το ερωτηματολόγιο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας Βέρνης (ecocom-bern@mfa.gr) ή απευθείας με την κα Natalie Sleeman, επικεφαλής του Τομέα Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων στην Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελβετία και το Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν (natalie.sleeman@eeas.europa.eu).

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και τη συνεργασία σας σε αυτή την προσπάθεια!

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email

Σχετικά Άρθρα

Διεθνής Κλαδική Έκθεση Athens Internation Jewellery Show

Ενημέρωση: Τμήμα Εσόδων Δήμου Κιλκίς

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 1209/2023 (ΦΕΚ 7332/Β/22-12-2023), η δήλωση απόδοσης …

Παροχή στοιχείων κίνησης προδρόμων ουσιών ναρκωτικών για το έτος 2023

Αναφορικά με το θέμα σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: Σύμφωνα με …

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Ειδοποίηση για περιστατικά εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων στην Τουρκία

Σας ενημερώνουμε ότι, το τελευταίο διάστημα, έχουν περιέλθει σε γνώση μας πολλάπεριστατικά εμπορικών διαφορών, σε οποία τουρκικές εταιρείες, ενώ έχουν απαιτήσεικαι εισπράξει χρηματικά ποσά έναντι

Περισσότερα »

«Πρόθεση συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην FOOD & DRINK EXPO 29 Απριλίου έως 1 Μαΐου 2024»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικώναγροτικών προϊόντων της περιοχής της, προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή ΈκθεσηΤροφίμων και Ποτών FOOD & DRINK

Περισσότερα »