Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2023

Διαγωνισμοί-Προκηρύξεις

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σας καλεί να συμμετάσχετε στο Διαγωνισμό για τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2023», που απευθύνεται σε Δημόσιους Φορείς. Στόχος του Διαγωνισμού, είναι η αναγνώριση και επιβράβευση της αριστείας των δημοσίων φορέων που προωθούν την επιχειρηματικότητα και τις μικρές επιχειρήσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Αν επιθυμείτε να διεκδικήσετε ένα από τα Βραβεία του Διαγωνισμού «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2023» και εκπροσωπείτε Εθνική, Περιφερειακή ή Τοπική Αρχή ή Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ή Μικρομεσαία Επιχείρηση* (ΜΟΝΟ για την κατηγορία «Υπεύθυνη και Συνολική Επιχειρηματικότητα») που έχει συμβάλει στην ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής σας, σας καλούμε να καταθέσετε τις προτάσεις σας στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας το αργότερο έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 (ώρα 15.00)

Οι Κατηγορίες Βραβείων στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε, είναι οι εξής:
§ Προώθηση του Επιχειρηματικού Πνεύματος
§ Επένδυση στις Επιχειρηματικές Δεξιότητες
§ Στήριξη της Ψηφιακής Μετάβασης
§ Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Υποστήριξη στη Διεθνοποίηση της Επιχείρησης
§ Υποστήριξη της Βιώσιμης Μετάβασης
§ Υπεύθυνη και Συνολική Επιχειρηματικότητα*

*Ειδικά και μόνο στην κατηγορία «Υπεύθυνη και Συνολική Επιχειρηματικότητα», δύνανται να συμμετάσχουν και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Υπάρχουν δύο στάδια επιλογής:
§ 1ο στάδιο (εθνικό): επιλογή από Επιτροπή που ορίζεται από το Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας των προτάσεων που θα προκριθούν στο ευρωπαϊκό σκέλος του διαγωνισμού.
§ 2ο στάδιο (ευρωπαϊκό): επιλογή από μια υψηλού επιπέδου Ευρωπαϊκή Κριτική Επιτροπή των καλύτερων συμμετοχών (shortlist).

Κάθε Κράτος Μέλος έχει το δικαίωμα να αποστείλει για συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό έως δύο (2) υποψηφιότητες, από δύο (2) διαφορετικές κατηγορίες. Η καλύτερη πρόταση που θα επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Κριτική Επιτροπή, θα βραβευθεί το Νοέμβριο 2023 στην Ισπανία.

Βραβεύσεις
Η Ελλάδα, κατέκτησε την πρώτη θέση, κερδίζοντας τρεις φορές το πρώτο Βραβείο στον εν λόγω Διαγωνισμό και συγκεκριμένα, τα έτη 2018, 2019 και 2022. Επίσης, προκρίθηκε στους φιναλίστ το 2020.

Ø 2018: η συμμετοχή του Δήμου Πειραιά «Γαλάζια Επιχειρηματικότητα στον Πειραιά (Blue Entrepreneurship)» κατέκτησε το πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «Προώθηση της Επιχειρηματικότητας» https://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/eepa2018-cat1-winner/
Ø 2019: η συμμετοχή του Δήμου Τήλου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής «ΤΗΛΟΣ (TILOS Project)» κατέκτησε το πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «Υποστήριξη της Ανάπτυξης των Πράσινων Αγορών και της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων»
https://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/eepa-class-of-2019/
Ø 2020: η συμμετοχή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ «Οικοσύστημα Καινοτομίας ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», προκρίθηκε στις 3 καλύτερες ευρωπαϊκές υποψηφιότητες στην κατηγορία «Προώθηση της Επιχειρηματικότητας»
https://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/eepa-2020-shortlist/
Ø 2022: η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (ΣΕΓΕ) «Energy Cooperative WEnCoop – Ενεργειακή Κοινότητα WEnCoop» κατέκτησε το πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «Υποστήριξη της Βιώσιμης Μετάβασης» https://www.youtube.com/watch?v=QM_XMnX_HAk

Διαδικασία Συμμετοχής

Ειδικότερα, η διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό περιλαμβάνει τη συμπλήρωση και υποβολή του ΔΕΛΤΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σας σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο σε μορφή word και pdf) στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
NikolopoulouO@mindev.gov.gr και Garantzioti.i@mindev.gov.gr

Το Δελτίο Συμμετοχής και το Επιχειρησιακό Εγχειρίδιο με οδηγίες για τη συμπλήρωση του Δελτίου, είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας: https://www.ggb.gr/el/node/2046

Επισημαίνεται ότι το Δελτίο Συμμετοχής πρέπει να συνοδεύεται από διαβιβαστικό έγγραφο, προκειμένου να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου από την Υπηρεσία.

Γενικά στοιχεία για το Διαγωνισμό καθώς και πληροφορίες σχετικά με τους προηγούμενους νικητές, μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:
https://single-market-economy.ec.europa.eu/smes/supporting-entrepreneurship/european-enterprise-promotion-awards_en

Περιμένουμε τις αιτήσεις σας έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023
και σας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email
eepa

Περισσότεροι διαγωνισμοί

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Fair Announcement: WENERGY 2024

Σας ενημερώνουμε ότι στις 09 – 11 Μαΐου 2024 στο İzmir θα πραγματοποιηθεί η “WENERGY EXPO”.Παρακαλούμε για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μελών σας. Για περισσότερες

Περισσότερα »

Πληροφορίες

Δελτίο Τύπου Προκήρυξης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ

Για 7η χρόνια λειτουργεί στην Καβάλα το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ψηφιακό Μάρκετινγκ (Digital Marketing).. Από φέτος το Πρόγραμμα θα λειτουργεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σύμφωνα

Περισσότερα »