Ενημέρωση: Τμήμα Εσόδων Δήμου Κιλκίς

Πληροφορίες

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 1209/2023 (ΦΕΚ 7332/Β/22-12-2023), η δήλωση απόδοσης των Τελών α)Διαμονής Παρεπιδημούντων και β)επί των Ακαθαρίστων Εσόδων θα υποβάλλεται πλέον αποκλειστικά ψηφιακά, μέσω της ψηφιακής πύλης «myAADE» (myAADE.gov.gr).

Συγκεκριμένα, οι υπόχρεοι σε καταβολή Τέλους Παρεπιδημούντων ή Τέλους επί των Ακαθάριστων Εσόδων:

1)εφόσον υπόκεινται σε ΦΠΑ, υποβάλλουν τη δήλωση των τελών στον ίδιο χρόνο που υποβάλλεται η δήλωση ΦΠΑ και το δηλωθέν ποσό καταβάλλεται στην ίδια προθεσμία που ισχύει για την απόδοση του ΦΠΑ,

2)εφόσον δεν είναι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης ΦΠΑ, υποβάλλουν τη δήλωση των τελών μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που ακολουθεί κάθε ημερολογιακό τρίμηνο, δηλαδή μέχρι και την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Απριλίου, Ιουλίου, Οκτωβρίου και Ιανουαρίου του επομένου έτους. Επισημαίνεται ότι δεν υφίσταται υποχρέωση υποβολής μηδενικής δήλωσης.

Για τη διευκόλυνση των υπόχρεων, ειδικά για τη δήλωση και καταβολή των τελών των ετών 2022 και 2023, προβλέπεται προθεσμία υποβολής δήλωσης και εμπρόθεσμης καταβολής τους έως τις 31/1/2024, ως εξής:

Για το έτος 2022, τα οφειλόμενα Τέλη Παρεπιδημούντων και επί Ακαθάριστων εσόδων θα περιλαμβάνονται σε μία ενιαία δήλωση.

Για το έτος 2023, τα Τέλη Παρεπιδημούντων και επί Ακαθάριστων Εσόδων θα περιλαμβάνονται σε ξεχωριστές δηλώσεις για τις αντίστοιχες φορολογικές περιόδους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κατά την υποβολή των δηλώσεων Τελών Παρεπιδημούντων και Ακαθαρίστων για τα έτη 2022 και 2023, μέσω του ιστοτόπου myAADE, καθώς και της πληρωμής τους έως και τις 31-01-2024, δεν καταλογίζονται πρόστιμα.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email
DimosKilkis

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Ειδοποίηση για περιστατικά εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων στην Τουρκία

Σας ενημερώνουμε ότι, το τελευταίο διάστημα, έχουν περιέλθει σε γνώση μας πολλάπεριστατικά εμπορικών διαφορών, σε οποία τουρκικές εταιρείες, ενώ έχουν απαιτήσεικαι εισπράξει χρηματικά ποσά έναντι

Περισσότερα »

«Πρόθεση συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην FOOD & DRINK EXPO 29 Απριλίου έως 1 Μαΐου 2024»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικώναγροτικών προϊόντων της περιοχής της, προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή ΈκθεσηΤροφίμων και Ποτών FOOD & DRINK

Περισσότερα »