Εντυπωσιακή αύξηση στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις το 2021

Νέα - Δράσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντυπωσιακή αύξηση στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις το 2021

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2022 | Εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 74,3% στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (ΑΞΕ), σημείωσε η Ελλάδα το 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, οι (καθαρές) εισροές Ξένων Άμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα για το σύνολο του 2021, ξεπέρασαν τα 5 δις. ευρώ (5.055,9 εκατ. ευρώ), έναντι 2,9 δις. (2.900,9 εκατ. ευρώ) το ίδιο διάστημα του 2020.

Πρόκειται για επίπεδα ρεκόρ (οι μεγαλύτερες, καθαρές εισροές ΞΑΕ από το έτος 2002), τα οποία επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας και την επιτυχημένη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια, για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η αύξηση αγγίζει το 13% και σε σχέση με την προ-COVID χρονιά 2019, η οποία ήταν επίσης, έτος-ρεκόρ με πάνω από 4 δις.ευρώ (4.472,9 εκατ.ευρώ).

Καθοριστικό ρόλο στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας, είχε η Eλληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece). Παρά τις αντιξοότητες που προκάλεσε η πανδημία,  η Enterprise Greece, συνέχισε το σημαντικό έργο που επιτελείται το τελευταίο διάστημα στο συγκεκριμένο τομέα, με τη διοργάνωση στοχευμένων εκδηλώσεων προώθησης των επενδυτικών ευκαιριών της χώρας, διαδικτυακών συναντήσεων εργασίας, επιχειρηματικών αποστολών, παρεμβάσεων και ομιλιών σε διεθνή φόρα κ.α.

Αναφερόμενος στην εντυπωσιακή αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, κ. Γιώργος Φιλιόπουλος, δήλωσε: «Η εικόνα της Ελλάδας, ως επενδυτικού προορισμού, έχει αλλάξει σε εντυπωσιακό βαθμό και πλέον βρίσκεται ανάμεσα στους πιο ελκυστικούς προορισμούς επενδύσεων στην Ευρώπη. Ως Enterprise Greece, παρακολουθούμε σε ετήσια βάση τις διεθνείς τάσεις, αλλά και τις εγχώριες εξελίξεις, και βάσει αυτών, διαμορφώνουμε τη στρατηγική μας στην προέλκυση νέων, παραγωγικών επενδύσεων, εστιάζοντας στους τομείς όπου παρατηρείται πιο έντονο ενδιαφέρον και σημαντικές προοπτικές».

Enterprise Greece

Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες:

ENTERPRISEGREECE | Γραφείο Τύπου– 210 3355705, Χρήστος Ρουμελιώτης  c.roumeliotis@eg.gov.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email

Περισσότερα
Νέα-Δράσεις

Ο Πρωτογενής Τομέας στις Αστικές Περιοχές – Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Καλό Πάσχα με υγεία, αγάπη και ελπίδα

Πρόσκληση μελών Διοικητικού Συμβουλίου

Καλείστε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, σε τακτική συνεδρίαση την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 3:30μμ,  …

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η