Κιλκίς ώρα μηδέν: Τραγικά τα ποσοστά της πληθυσμιακής μείωσης στο Κιλκίς

Νέα - Δράσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα αποτελέσματα της πληθυσμιακής απογραφής του 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον νομό μας! Μετά την τραγική ανάδειξη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ως αυτής με το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό πληθυσμιακής μείωσης στη χώρα, το μόνο που θα μπορούσε να πει κανείς με βεβαιότητα είναι πως το Κιλκίς «αργοσβήνει», και η όλη κατάσταση έχει προκαλέσει όχι μόνο θλίψη, αλλά και μεγάλη δυσαρέσκεια και απογοήτευση.
Με το ποσοστό μείωσης να φτάνει το 12,2%, και τους μόνιμα διαμένοντες να περιορίζονται σε 70.648, σε αντίθεση με την τελευταία απογραφή του 2011 που ο πληθυσμός του νομού απαριθμούσε 80.419 κατοίκους, ο νομός κυριολεκτικά σταδιακά ερημώνει. Ένας νομός που στο παρελθόν έσφυζε από ζωή, καθημερινά γνωρίζει απώλειες νέων ανθρώπων και επιστημόνων, που τρέπονται σε φυγή στις μεγαλουπόλεις του εσωτερικού και του εξωτερικού, για την εύρεση του επαγγελματικού μέλλοντος και όχι μόνο, που αναζητούν.
Το Επιμελητήριο Κιλκίς με την προσπάθεια του, εδώ και καιρό, να προσελκύσει νέες επενδύσεις που θα δώσουν ξανά ζωή στην Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς, τονώνοντας την τοπική οικονομία σε όλο το φάσμα της, εργάζεται σε αυτή την κατεύθυνση. Για να επιτευχθεί η πολυπόθητη αλλαγή, πρέπει αναδείξουμε επίσης εκτός από τις φυσικές ομορφιές του νομού, την καλή γεωγραφική του θέση – δίπλα στη Θεσσαλονίκη, αποτελώντας τη βασική πύλη επικοινωνίας της χώρας τόσο με τις Βαλκανικές χώρες, όσο και με την Ευρώπη κατ’ επέκταση. Στη συνέχεια να δοθεί έμφαση στις υποδομές που υπάρχουν, την άμεση σύνδεση με την Εγνατία οδό, το Αεροδρόμιο Μακεδονία, και σε συνδυασμό με τις πολύ καλές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν, ο νομός μας να γίνει στόχος για τον επαναπατρισμό παλαιών κατοίκων, αλλά και επιλογή για μετοίκιση νέων. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε κομβικής σημασίας και θα εργαστούμε πάνω σε αυτή τη βάση, για την βελτίωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης με την Θεσσαλονίκη, από τη στιγμή που το σιδηροδρομικό δίκτυο σε όλη τη χώρα βελτιώνεται και εκσυγχρονίζεται στα Ευρωπαϊκά πρότυπα.
Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά η υλοποίηση ενός νέου Project με επίκεντρο τον νομό Κιλκίς, στοχεύοντας αρχικά στη διατήρηση των κατοίκων του, και έπειτα στην προσέλκυση και μελλοντικών, είναι η μόνη ηχηρή απάντηση στην ανεργία, αλλά και στην φυγή προς τα αστικά κέντρα, με την βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης.
Στηρίζουμε έμπρακτα τις νέες επενδύσεις, τις καινοτόμες ιδέες και επιδιώκουμε την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας ευελπιστώντας να δούμε το Κιλκίς να γίνεται κέντρο επενδύσεων!
Είναι ιδιαίτερη χαρά, μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότεροι να περνούν με δημόσιες τοποθετήσεις τους από την αρχικά ουδέτερη στάση τους, στην αναγνώριση την σημασίας της προσπάθειάς μας. Το οφείλουμε στον τόπο μας, στους προγόνους μας, στα παιδιά μας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς,
Χρήστος Χατζημλάδης.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email
XATZIMLADIS

Περισσότερα
Νέα-Δράσεις

Πρόσκληση για εκλογές στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κιλκίς, καλεί τις Επιχειρήσεις – Μέλη του να συμμετάσχουν στις εκλογές, για την ανάδειξη των …

Ημερίδα με κλιμάκιο της ΓΣΕΒΕΕ στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Με Επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα που διοργάνωσε ο υπό σύσταση Σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου …

Συνεργασία Επιμελητηρίου Κιλκίς με ΠΑΜΑΚ

«Θεσμοθέτηση συνεργασίας Επιμελητηρίου Κιλκίς και ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Το Επιμελητήριο Κιλκίς προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή  Συμφωνητικού Συνεργασίας με το …

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Πληροφορίες

Παράταση στη διασύνδεση POS

Με σκοπό τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις παρακάτω υποχρεώσεις απόσυρσης/αντικατάστασης ταμειακών και μηχανισμών και διασύνδεσης λογισμικών ERP με POS, με αποφάσεις του Διοικητή

Περισσότερα »