Μήνυμα Προέδρου

Επιμελητήριο Κιλκίς

Μία νέα “σελίδα” στην ιστορία του Επιμελητηρίου Κιλκίς άνοιξε τον Απρίλιο του 2019, όταν με την ανάληψη των καθηκόντων μας, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν το νευραλγικό τομέα της επιχειρηματικότητας στο νομό Κιλκίς και, κατά συνέπεια, της κοινωνικής συνοχής.

Μέσα σε αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες που πρόσθεσαν περισσότερα βάρη στην “πλάτη” των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τα  προβλήματα που προκαλούσαν τριγμούς στην δραστηριότητα των μελών μας.

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας, ήμασταν και παραμένουμε – με καίριας σημασίας δράσεις/έργα/παρεμβάσεις –  στήριγμα για τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που επλήγησαν από  την οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών και την πανδημία του κορονοϊού.

Υπό αυτό το πρίσμα καθίσταται σαφές ότι, η ανάγκη ύπαρξης του κέντρου αναφοράς της επιχειρηματικότητας στο νομό Κιλκίς, του Επιμελητηρίου Κιλκίς, αναμφίβολα, είναι περισσότερο επιτακτική και ουσιαστική από ποτέ.

Από την οικονομική κρίση του 2009, όταν επιβλήθηκαν δυσβάσταχτοι, εξοντωτικοί για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μνημονιακοί συντελεστές  (όπως : υψηλός ΦΠΑ, φορολογικές και εργοδοτικές εισφορές, καθώς και συντελεστές πολύ μεγαλύτεροι σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές, ανεπτυγμένες χώρες) μέχρι και σήμερα, το Επιμελητήριο Κιλκίς αγωνίζεται για την επίλυση των θεμάτων που ταλανίζουν την τοπική οικονομία.

Έπειτα από την εκδήλωση της πανδημίας του κορονοϊού επιστρατεύσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες των μελών μας που λύγισαν υπό το βάρος των υποχρεώσεων και του αρνητικού αντίκτυπου της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Τα Μέλη μας δεν είναι αριθμοί ή στατιστικά στοιχεία που απλώς καταγράφονται. Είναι φίλοι, συγγενείς μας, συμπολίτες μας που πάλεψαν, αγωνίστηκαν, δημιούργησαν, και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την ενεργό δράση, όταν δοκιμάστηκαν σκληρά και δέχθηκαν καίριο πλήγμα στη δραστηριότητά τους.

  • Αναβαθμίζουμε συνεχώς τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου  προσφέροντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ανταποκρίνονται στα σύγχρονα ανταγωνιστικά πρότυπα, σε μία εξελισσόμενη παγκόσμια οικονομία.
  • Αναδεικνύουμε, μέσα από πρωτοβουλίες στην ιστορία του Επιμελητηριακού θεσμού το νομό Κιλκίς ως προορισμό προσέλκυσης επενδυτικού κεφαλαίου.  Η δυναμική μας, η προσήλωσή μας στον στόχο είναι ουσιαστική και σ΄αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε να εργαζόμαστε.

 

Οφείλουμε –ως θεσμικός φορέας-  και το πράττουμε, να προστατεύσουμε όχι μόνο τα συμφέροντα των μικρομεσαίων και των επαγγελματιών, αλλά και την ίδια τη συνοχή της κοινωνίας.

Σε προσωπικό επίπεδο, θέλω να ευχαριστήσω τα Μέλη του Επιμελητηρίου για την εμπιστοσύνη τους  και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να διαθέτω όλες μου τις δυνάμεις για την επίτευξη των στόχων μας. –

 

Χατζημλάδης Χρήστος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κιλκίς