Σεμινάρια Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Νέα - Δράσεις

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ σε συνεργασία με την ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ, διοργανώνει σεμινάρια Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων για απευθείας συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις εκπαιδευτικές ανάγκες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας, σχεδιάστηκε ένα εξειδικευμένο σεμινάριο απαραίτητο για όσους ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων και δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εκπαιδευτική εμπειρία σε ενήλικες. Μέσω της παρακολούθησης του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα για απευθείας συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ.

Η ανάγκη κατάρτισης σχετίζεται σαφέστατα με την υψηλή ζήτηση και απορρόφηση των εκπαιδευτών ενηλίκων ειδικά τα τελευταία χρόνια (και κυρίως μετά την πανδημία Covid). Από το 2019 κι έπειτα παρατηρείται μια ιδιαίτερη αύξηση των προγραμμάτων κατάρτισης, σε ποικίλα θεματικά αντικείμενα και ειδικότερα με τη χρήση της μεικτής μάθησης δηλ. της συνδυαστικής εκπαίδευσης όπου διακρίνεται σε μάθημα στην αίθουσα και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, είτε ζωντανά με τον εκπαιδευτή είτε ασύγχρονα (δηλ. μελέτη εκπαιδευτικού υλικού χωρίς την υποστήριξη ζωντανής διδασκαλίας). Στο διάστημα αυτό, αναμένονται να διεξαχθούν οι νέες εξετάσεις για την πιστοποίηση εκπαιδευτών ενηλίκων που θα ορίσει ο ΕΟΠΠΕΠ και γι’ αυτό οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προετοιμαστούν άμεσα ώστε να μπορέσουν να πιστοποιηθούν ως εκπαιδευτές ενηλίκων και να διεκδικήσουν τις θέσεις εργασίας, που συνεχώς προσφέρονται.

Η πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας πιστοποιεί τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες, προκειμένου οι εκπαιδευτές να διδάξουν σε ομάδες ενηλίκων, σε δομές της μη τυπικής εκπαίδευσης (Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας κ.λπ.).

Για το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις λοιπόν, το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ σε συνεργασία με την ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ διοργανώνει το σεμινάριο «Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων».

Βάσει τουάρθρου 67 του Ν. 4386/2016, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ θα πρέπει είτε να διαθέτουν διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων τουλάχιστον 150 ώρες είτε να παρακολουθήσουν ένα συναφές σεμινάριο (τουλάχιστον 100 ωρών). Το σεμινάριο επίσης, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ακόμη και για όσους διαθέτουν την απαιτούμενη εκπαιδευτική εμπειρία, καθώς τους εξοικειώνει με το πνεύμα και τις απαιτήσεις των εξετάσεων.

Το σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων έχει διάρκεια 110 ωρών, καθώς συμπεριλαμβάνεται η προετοιμασία και συγγραφή μικροδιδασκαλίας (παρουσίαση ενός θεματικού αντικειμένου επιλογής του υποψήφιου εκπαιδευτή ενηλίκων) που επίσης είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή στις εξετάσεις.

Οι συμμετέχοντες σε αυτό, θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν το υλικό μέσω της παρακολούθησης διαδικτυακών μαθημάτων από οποιονδήποτε χώρο και χρόνο που επιθυμούν (ασύγχρονη εκπαίδευση). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν παραπάνω πληροφόρηση για το σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων από εδώ.

Οι υποψήφιοι για συμμετοχή, μπορούν να ενημερωθούν από τα στελέχη της Επιμορφωτικής Κιλκίς στα τηλ: 2341028705 (Κιλκίς) και 23430 97340 (Πολύκαστρο) ή συμπληρώνοντας τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email
epimorfotiki_logo

Περισσότερα
Νέα-Δράσεις

Fair Announcement: WENERGY 2024

Σας ενημερώνουμε ότι στις 09 – 11 Μαΐου 2024 στο İzmir θα πραγματοποιηθεί η “WENERGY EXPO”.Παρακαλούμε για την ενημέρωση των …

Επιχειρηματική Αποστολή στη Γκάνα 2024

Το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ, τον ΣΕΒΕ και την Enterprise Greece, με …

Συμμετοχή με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Summer Fancy Food Show

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ΚεντρικήςΜακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των …

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Fair Announcement: WENERGY 2024

Σας ενημερώνουμε ότι στις 09 – 11 Μαΐου 2024 στο İzmir θα πραγματοποιηθεί η “WENERGY EXPO”.Παρακαλούμε για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μελών σας. Για περισσότερες

Περισσότερα »

Πληροφορίες

Δελτίο Τύπου Προκήρυξης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ

Για 7η χρόνια λειτουργεί στην Καβάλα το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ψηφιακό Μάρκετινγκ (Digital Marketing).. Από φέτος το Πρόγραμμα θα λειτουργεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σύμφωνα

Περισσότερα »