Αξιολόγηση της πρόσβασης των εταιρειών της ΕΕ στην ελβετική αγορά δημόσιων συμβάσεων

Πληροφορίες

Σας παραθέτουμε κατωτέρω μήνυμα της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελβετία και στο Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν, με το οποίο ζητείται η συνδρομή και η συμμετοχή των μελών των φορέων σας που έχουν συμμετάσχει ή εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς δημόσιων συμβάσεων στην Ελβετία.

Επειδή η Ελβετία, η οποία δεν είναι κράτος-μέλος της ΕΕ, αλλά τρίτη χώρα, εφαρμόζει ποικίλα, σύνθετα και πολλές φορές αλληλένδετα μέτρα “προστασίας” της αγοράς της υπέρ των ελβετικών επιχειρήσεων, η πρόσβαση των εταιρειών της ΕΕ, ιδίως των μη-γειτονικών κρατών, στους ελβετικούς διαγωνισμούς δημόσιων συμβάσεων καθίσταται πολλές φορές πιο “δύσκολη” από το αναμενόμενο και απ’ότι ισχύει για τις ελβετικές εταιρείες στην ΕΕ. Προσπάθειες να εξορθολογιστούν θεσμικά οι συνθήκες πρόσβασης στους ελβετικούς διαγωνισμούς έπαυσαν μαζί με τις θεσμικές συνομιλίες ΕΕ-Ελβετίας για μια γενικότερη Συμφωνία-Πλαίσιο, από τις οποίες αποφάσισε να αποχωρήσει η Ελβετία στις 26 Μαΐου 2021.

Προκειμένου να αποκτηθεί μία πληρέστερη και πιο συνεκτική εικόνα βάσει της εμπειρίας των ίδιων των εταιρειών, η εδώ Αντιπροσωπεία της ΕΕ, μαζί με τις εδώ Πρεσβείες των κρατών-μελών της ΕΕ στη Βέρνη, δημιουργήσαμε ένα ολοκληρωμένο ερωτηματολόγιο με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών και στοιχείων σχετικά με την εμπειρία των εταιρειών της ΕΕ που έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς δημόσιων συμβάσεων στην Ελβετία ή σκέφτονται να συμμετάσχουν. Για να διατηρηθεί η ανωνυμία των ερωτηθέντων, όλα τα δεδομένα που συλλέγονται θα αντιμετωπιστούν εμπιστευτικά και δεν θα κοινοποιηθούν σε τρίτους.

Οι κατωτέροι σύνδεσμοι οδηγούν απευθείας στο ερωτηματολόγιο (στα EN, DE & FR):

EN: https://forms.gle/cuHVp4GLBbZQS71G9

FR: https://forms.gle/6p8297AFNWivurTNA

DE: https://forms.gle/is6yACMZafY2hhEk9

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή χρειάζεστε περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το ερωτηματολόγιο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας Βέρνης (ecocom-bern@mfa.gr) ή απευθείας με την κα Natalie Sleeman, επικεφαλής του Τομέα Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων στην Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελβετία και το Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν (natalie.sleeman@eeas.europa.eu).

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και τη συνεργασία σας σε αυτή την προσπάθεια!

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email

Νέα - Δράσεις

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Κιλκίς

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων νομού Κιλκίς μετά την πραγματοποίηση Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 (πρακτικόν 30ον) για

Περισσότερα »

Στήριξη και αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο της καταστροφικής θεομηνίας που έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας, με αναρίθμητες και ανυπολόγιστες ζημίες, σε επιχειρήσεις, οικείες, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, το Επιμελητήριο

Περισσότερα »

Διαγωνισμοί-Προκηρύξεις

Προμήθεια καλαθοφόρου οχήματος

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ Ο Δήμαρχος Παιονίας Προκηρύσσει ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/16 (ΦΕΚ 147/Α/08-08-16 «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών-Προσαρμογή στις

Περισσότερα »

Πρόσκληση υπ αριθμ 70/2023

1. Αποστέλλονται συνημμένα αρχεία, τα οποία αφορούν τη διακήρυξη υπ’αρίθμ. 70/2023 του 424 ΓΣΝΕ. 2. Το ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ παρακαλείται για την ανάρτηση της παραπάνω διακήρυξηςστο «army.gr».

Περισσότερα »