Ενημέρωση για Πνευματικά Δικαιώματα

Νέα - Δράσεις

Το Επιμελητήριο Κιλκίς σας ενημερώνει ότι πρόσφατα υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΟΣΔ Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση».
Η συμφωνία αυτή έρχεται να ρυθμίσει το τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων για το διάστημα 2018-2022 και αφορά στην έκδοση της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής την οποία προμηθεύονται οι επιχειρήσεις.
Το εν λόγω Σύμφωνο Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς πρωτοβουλιών, με στόχο την δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων οι οποίες θα επιτρέψουν την ομαλή συνεργασία και τη λειτουργία προς όφελος όλων των εμπλεκομένων – επιχειρήσεων και δικαιούχων των Πνευματικών Δικαιωμάτων, στιχουργών, μουσικοσυνθετών κ.ο.κ. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα προόδου και ανάπτυξης, καθώς και ένα καλό παράδειγμα συνεργασίας.

Για την πληρέστερη ενημέρωση, αλλά και προς ενέργειά σας, παραθέτουμε τα εξής:
1. Τα βασικά σημεία της συμφωνίας ΚΕΕΕ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.
2. Τη διαδικασία η οποία προβλέπεται από τη συμφωνία.
3. Την αίτηση που συμπληρώνουν οι επιχειρηματίες, ηλεκτρονικά μέσω της
ιστοσελίδας της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ή με φυσικό τρόπο με ταχυδρομική
αποστολή ή κατά τη επίσκεψη του συνεργάτη της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ στην
επιχείρησή τους.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΕΕΕ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
1. ΕΚΠΤΩΣΗ 30% ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΤΩΝ 2018, 2019, 2020, 2021.
2. ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΤΟΥΣ 2022.
3. ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΑ
4. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ.
5. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΣΕ ΑΤΟΚΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ: ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ 300-1.000 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 6 ΔΟΣΕΙΣ, ΑΠΟ 1.000-2.000 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 9 ΔΟΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 2.000 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 12 ΔΟΣΕΙΣ. ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΦΠΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ.
6. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΦΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ.
7. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 01/01/2018.
8. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ή ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ, ΥΠΑΡΧΕΙΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ, ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ: 300 ΕΥΡΩ + ΦΠΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙΣ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Ή ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ ΚΑΙ 500 ΕΥΡΩ + ΦΠΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Ή ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΑΥΤΗ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ.
9. ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ, ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΗΜΕΡΕΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ.
10. ΤΥΧΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ – ΚΕΕΕ
Βήμα 1
Ο επωφελούμενος χρήστης προσχωρεί στο από 6-2-2023 σύμφωνο συνεργασίας, αφού προηγουμένως έχει αποσταλεί στην Αυτοδιαχείριση βεβαίωση του Επιμελητηρίου όπου ανήκει σχετικά με την πιστοποίηση της ιδιότητας του εν λόγω χρήστη ως μέλους του Επιμελητηρίου, αφού προηγουμένως το μέλος έχει εξοφλήσει τη συνδρομή του στο Επιμελητήριο για το τρέχον έτος, με τους εξής τρόπους:
Α. Είτε εισέρχεται στο site της Αυτοδιαχείρισης και συμπληρώνει τη σχετική
φόρμα ή επικοινωνεί με την Αυτοδιαχείριση ή με προστηθέντα της μέσω e-mail ή
τηλεφωνικώς είτε συμπληρώνει τη σχετική αίτηση σε επίσκεψή του από
αντιπρόσωπο.
Β. Είτε το δηλώνει σε εκπρόσωπο της Αυτοδιαχείρισης ή σε προστηθέντα της που
επικοινωνεί μαζί του τηλεφωνικώς ή μέσω e-mail.
Γ. Είτε το δηλώνει μέσω e-mail ή τηλεφωνικώς στην ΚΕΕΕ ή το Επιμελητήριο
όπου ανήκει και εκείνοι προωθούν τη σχετική δήλωση στην Αυτοδιαχείριση ή σε
προστηθέντα της.

Βήμα 2
Εντός 24 ωρών από της γνωστοποίησης της δήλωσης προσχώρησης στο παρόν από τον χρήστη και σε κάθε περίπτωση από την περιέλευση αυτής στην Αυτοδιαχείριση, αποστέλλεται απάντηση στον χρήστη με πιστοποίηση της αποδοχής ένταξης στο σύμφωνο συνεργασίας, τον υπολογισμό της συνολικής οφειλής, των τρόπων εξόφλησης αυτής και λοιπές σχετικές οδηγίες. Σε περίπτωση μη συμφωνίας με τη δήλωση του χρήστη, αποστέλλεται αιτιολογημένη απάντηση με τους λόγους διαφωνίας και άρνησης αποδοχής της δήλωσης και λαμβάνει χώρα επικοινωνία τηλεφωνικώς ή/και μέσω e-mail με σκοπό την επίλυση των διαφωνιών και την ένταξη του χρήστη στο σύμφωνο συνεργασίας. Σε περίπτωση ανάγκης, ενεργοποιείται η Επιτροπή του άρθρου 6 του συμφώνου συνεργασίας για την επίλυση τυχόν διαφωνιών.

Βήμα 3
Ο χρήστης προβαίνει σε εξόφληση της οφειλής ή σε καταβολή της πρώτης δόσης πλέον του ΦΠΑ επί του τιμολογίου της συνολικής οφειλής και εντός της τρέχουσας εργάσιμης ημέρας λαμβάνει μέσω e-mail το τιμολόγιο και τη μη αποκλειστική άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής.

Ολόκληρο το έγγραφο εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email
ccikilkis

Περισσότερα
Νέα-Δράσεις

Συνταξιοδότηση Γ. Ηλιάδη

Μέρα ξεχωριστή και ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά για όλους, ήταν η Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024,  όταν η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κιλκίς …

Συμμετοχή στην 88η ΔΕΘ

Ένα από τα εργαλεία εξωστρέφειας και προβολής των επιχειρήσεων μαςαποτελεί η συμμετοχή στη ΔΕΘ, η οποία είναι πάντα για κάθε …

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Σταύρου Φάσσου

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το αδόκητο χαμό του αγαπητού και σεμνού Σταύρου Φάσσου, …

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Συνταξιοδότηση Γ. Ηλιάδη

Μέρα ξεχωριστή και ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά για όλους, ήταν η Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024,  όταν η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κιλκίς αποχαιρέτησε, λόγω συνταξιοδότησης , το

Περισσότερα »

Συμμετοχή στην 88η ΔΕΘ

Ένα από τα εργαλεία εξωστρέφειας και προβολής των επιχειρήσεων μαςαποτελεί η συμμετοχή στη ΔΕΘ, η οποία είναι πάντα για κάθε επιχείρηση μιαιδιαίτερα σημαντική κίνηση, τόσο

Περισσότερα »

Πληροφορίες

Παράταση Σύμφωνου Συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του ΟΣΔ Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων « Αυτοδιαχείριση»

Το Επιμελητήριο Κιλκίς σας ενημερώνει ότι το περασμένο έτος (02/2023) υπεγράφη  Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του ΟΣΔ Μουσικών Πνευματικών

Περισσότερα »

Έρευνα για το ΓΕΜΗ και την ΥΜΣ 2024

Ευκολότερη διαδικασία ίδρυσης και μείωση της γραφειοκρατίαςέφερε το ΓΕΜΗ για τις επιχειρήσεις Έρευνα ΙκανοποίησηςΓενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ) και Υπηρεσίας Μίας Στάσης (ΥμΣ)από χρήστες και χειριστές  Τη

Περισσότερα »