Ενημέρωση για Πνευματικά Δικαιώματα

Νέα - Δράσεις

Το Επιμελητήριο Κιλκίς σας ενημερώνει ότι πρόσφατα υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΟΣΔ Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση».
Η συμφωνία αυτή έρχεται να ρυθμίσει το τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων για το διάστημα 2018-2022 και αφορά στην έκδοση της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής την οποία προμηθεύονται οι επιχειρήσεις.
Το εν λόγω Σύμφωνο Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς πρωτοβουλιών, με στόχο την δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων οι οποίες θα επιτρέψουν την ομαλή συνεργασία και τη λειτουργία προς όφελος όλων των εμπλεκομένων – επιχειρήσεων και δικαιούχων των Πνευματικών Δικαιωμάτων, στιχουργών, μουσικοσυνθετών κ.ο.κ. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα προόδου και ανάπτυξης, καθώς και ένα καλό παράδειγμα συνεργασίας.

Για την πληρέστερη ενημέρωση, αλλά και προς ενέργειά σας, παραθέτουμε τα εξής:
1. Τα βασικά σημεία της συμφωνίας ΚΕΕΕ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.
2. Τη διαδικασία η οποία προβλέπεται από τη συμφωνία.
3. Την αίτηση που συμπληρώνουν οι επιχειρηματίες, ηλεκτρονικά μέσω της
ιστοσελίδας της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ή με φυσικό τρόπο με ταχυδρομική
αποστολή ή κατά τη επίσκεψη του συνεργάτη της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ στην
επιχείρησή τους.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΕΕΕ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
1. ΕΚΠΤΩΣΗ 30% ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΤΩΝ 2018, 2019, 2020, 2021.
2. ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΤΟΥΣ 2022.
3. ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΑ
4. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ.
5. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΣΕ ΑΤΟΚΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ: ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ 300-1.000 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 6 ΔΟΣΕΙΣ, ΑΠΟ 1.000-2.000 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 9 ΔΟΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 2.000 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 12 ΔΟΣΕΙΣ. ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΦΠΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ.
6. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΦΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ.
7. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 01/01/2018.
8. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ή ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ, ΥΠΑΡΧΕΙΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ, ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ: 300 ΕΥΡΩ + ΦΠΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙΣ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Ή ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ ΚΑΙ 500 ΕΥΡΩ + ΦΠΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Ή ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΑΥΤΗ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ.
9. ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ, ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΗΜΕΡΕΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ.
10. ΤΥΧΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ – ΚΕΕΕ
Βήμα 1
Ο επωφελούμενος χρήστης προσχωρεί στο από 6-2-2023 σύμφωνο συνεργασίας, αφού προηγουμένως έχει αποσταλεί στην Αυτοδιαχείριση βεβαίωση του Επιμελητηρίου όπου ανήκει σχετικά με την πιστοποίηση της ιδιότητας του εν λόγω χρήστη ως μέλους του Επιμελητηρίου, αφού προηγουμένως το μέλος έχει εξοφλήσει τη συνδρομή του στο Επιμελητήριο για το τρέχον έτος, με τους εξής τρόπους:
Α. Είτε εισέρχεται στο site της Αυτοδιαχείρισης και συμπληρώνει τη σχετική
φόρμα ή επικοινωνεί με την Αυτοδιαχείριση ή με προστηθέντα της μέσω e-mail ή
τηλεφωνικώς είτε συμπληρώνει τη σχετική αίτηση σε επίσκεψή του από
αντιπρόσωπο.
Β. Είτε το δηλώνει σε εκπρόσωπο της Αυτοδιαχείρισης ή σε προστηθέντα της που
επικοινωνεί μαζί του τηλεφωνικώς ή μέσω e-mail.
Γ. Είτε το δηλώνει μέσω e-mail ή τηλεφωνικώς στην ΚΕΕΕ ή το Επιμελητήριο
όπου ανήκει και εκείνοι προωθούν τη σχετική δήλωση στην Αυτοδιαχείριση ή σε
προστηθέντα της.

Βήμα 2
Εντός 24 ωρών από της γνωστοποίησης της δήλωσης προσχώρησης στο παρόν από τον χρήστη και σε κάθε περίπτωση από την περιέλευση αυτής στην Αυτοδιαχείριση, αποστέλλεται απάντηση στον χρήστη με πιστοποίηση της αποδοχής ένταξης στο σύμφωνο συνεργασίας, τον υπολογισμό της συνολικής οφειλής, των τρόπων εξόφλησης αυτής και λοιπές σχετικές οδηγίες. Σε περίπτωση μη συμφωνίας με τη δήλωση του χρήστη, αποστέλλεται αιτιολογημένη απάντηση με τους λόγους διαφωνίας και άρνησης αποδοχής της δήλωσης και λαμβάνει χώρα επικοινωνία τηλεφωνικώς ή/και μέσω e-mail με σκοπό την επίλυση των διαφωνιών και την ένταξη του χρήστη στο σύμφωνο συνεργασίας. Σε περίπτωση ανάγκης, ενεργοποιείται η Επιτροπή του άρθρου 6 του συμφώνου συνεργασίας για την επίλυση τυχόν διαφωνιών.

Βήμα 3
Ο χρήστης προβαίνει σε εξόφληση της οφειλής ή σε καταβολή της πρώτης δόσης πλέον του ΦΠΑ επί του τιμολογίου της συνολικής οφειλής και εντός της τρέχουσας εργάσιμης ημέρας λαμβάνει μέσω e-mail το τιμολόγιο και τη μη αποκλειστική άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής.

Ολόκληρο το έγγραφο εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email
ccikilkis

Περισσότερα
Νέα-Δράσεις

Fair Announcement: WENERGY 2024

Σας ενημερώνουμε ότι στις 09 – 11 Μαΐου 2024 στο İzmir θα πραγματοποιηθεί η “WENERGY EXPO”.Παρακαλούμε για την ενημέρωση των …

Επιχειρηματική Αποστολή στη Γκάνα 2024

Το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ, τον ΣΕΒΕ και την Enterprise Greece, με …

Συμμετοχή με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Summer Fancy Food Show

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ΚεντρικήςΜακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των …

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Fair Announcement: WENERGY 2024

Σας ενημερώνουμε ότι στις 09 – 11 Μαΐου 2024 στο İzmir θα πραγματοποιηθεί η “WENERGY EXPO”.Παρακαλούμε για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μελών σας. Για περισσότερες

Περισσότερα »

Πληροφορίες

Δελτίο Τύπου Προκήρυξης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ

Για 7η χρόνια λειτουργεί στην Καβάλα το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ψηφιακό Μάρκετινγκ (Digital Marketing).. Από φέτος το Πρόγραμμα θα λειτουργεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σύμφωνα

Περισσότερα »