Ενημέρωση: Τμήμα Εσόδων Δήμου Κιλκίς

Πληροφορίες

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 1209/2023 (ΦΕΚ 7332/Β/22-12-2023), η δήλωση απόδοσης των Τελών α)Διαμονής Παρεπιδημούντων και β)επί των Ακαθαρίστων Εσόδων θα υποβάλλεται πλέον αποκλειστικά ψηφιακά, μέσω της ψηφιακής πύλης «myAADE» (myAADE.gov.gr).

Συγκεκριμένα, οι υπόχρεοι σε καταβολή Τέλους Παρεπιδημούντων ή Τέλους επί των Ακαθάριστων Εσόδων:

1)εφόσον υπόκεινται σε ΦΠΑ, υποβάλλουν τη δήλωση των τελών στον ίδιο χρόνο που υποβάλλεται η δήλωση ΦΠΑ και το δηλωθέν ποσό καταβάλλεται στην ίδια προθεσμία που ισχύει για την απόδοση του ΦΠΑ,

2)εφόσον δεν είναι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης ΦΠΑ, υποβάλλουν τη δήλωση των τελών μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που ακολουθεί κάθε ημερολογιακό τρίμηνο, δηλαδή μέχρι και την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Απριλίου, Ιουλίου, Οκτωβρίου και Ιανουαρίου του επομένου έτους. Επισημαίνεται ότι δεν υφίσταται υποχρέωση υποβολής μηδενικής δήλωσης.

Για τη διευκόλυνση των υπόχρεων, ειδικά για τη δήλωση και καταβολή των τελών των ετών 2022 και 2023, προβλέπεται προθεσμία υποβολής δήλωσης και εμπρόθεσμης καταβολής τους έως τις 31/1/2024, ως εξής:

Για το έτος 2022, τα οφειλόμενα Τέλη Παρεπιδημούντων και επί Ακαθάριστων εσόδων θα περιλαμβάνονται σε μία ενιαία δήλωση.

Για το έτος 2023, τα Τέλη Παρεπιδημούντων και επί Ακαθάριστων Εσόδων θα περιλαμβάνονται σε ξεχωριστές δηλώσεις για τις αντίστοιχες φορολογικές περιόδους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κατά την υποβολή των δηλώσεων Τελών Παρεπιδημούντων και Ακαθαρίστων για τα έτη 2022 και 2023, μέσω του ιστοτόπου myAADE, καθώς και της πληρωμής τους έως και τις 31-01-2024, δεν καταλογίζονται πρόστιμα.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email
DimosKilkis

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων από τον Δήμο Κιλκίς για την ενίσχυση των συσσιτίων της Μητρόπολης Κιλκίς

Κρατάμε την ελπίδα ζωντανή με πράξεις που ορίζουν το μέτρο της κοινωνικής ευαισθησίας προς τον ελάχιστο αδελφό μας. Με κεντρικό σύνθημα ‘’Μαζεύουμε τρόφιμα μοιράζουμε χαμόγελα’’

Περισσότερα »

Fair Announcement: WENERGY 2024

Σας ενημερώνουμε ότι στις 09 – 11 Μαΐου 2024 στο İzmir θα πραγματοποιηθεί η “WENERGY EXPO”.Παρακαλούμε για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μελών σας. Για περισσότερες

Περισσότερα »

Διαγωνισμοί-Προκηρύξεις

Περίληψη προκήρυξης διαγωνισμού για τη λειτουργία αναψυκτηρίου στο Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων

Η Διεύθυνση Οικονομικού – Τμήμα Συνοριακών Σταθμών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης με την αρ.πρωτ.51288/16-04-2024 απόφαση Γραμματέα Α.Δ.Μ-Θ (ΑΔΑ: 695ΤΟΡ1Υ-23Κ , ΑΔΑΜ: 24PROC014605493) προκηρύσσει <<

Περισσότερα »