Επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης του οδικού δικτύου ΠΑΘΕ (κόμβος Πολυκάστρου – Χαλάστρας)

Νέα - Δράσεις

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Αναφορικά με το τμήμα μήκους 44,2 χιλ. του οδικού δικτύου Χαλάστρα – Άγιος Αθανάσιος – Πολύκαστρο, σας γνωρίζω τα κάτωθι . Ο δρόμος αυτός που αποτελεί την κεντρική χερσαία πύλη της εισόδου στη χώρα από τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων , τον βασικότερο άξονα σύνδεσης της χώρας μας με τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη από τον οποίο διέρχονται περί των 8.000.000 αυτοκινήτων ετησίως, κατασκευάσθηκε περί το έτος 1970 και ουδεμία ουσιαστική αναβάθμιση έχει δεχθεί μέχρι σήμερα , ενώ πλείστοι υπερσύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι έχουν αλλάξει ριζικά την εικόνα της χώρας.

Ειδικότερα δεν έχει αναπτυχθεί ως άξονας με προδιαγραφές αυτοκινητόδρομου, καθώς διαθέτει μία και μοναδική λωρίδα κυκλοφορίας και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση και δεν διαθέτει διαχωριστική νησίδα.

Πρόκειται για ένα τμήμα πραγματική «καρμανιόλα» για την επικινδυνότητα του οποίου υπάρχουν πλείστες μελέτες και σχετικές αναφορές, το οποίο απέχει πάρα πολύ από το να χαρακτηρίζεται ασφαλής για τους χιλιάδες των διερχομένων επιβατών ετησίως . Τα πρώτα 15 χιλ από τον κόμβο του Πολυκάστρου προς τη Θεσσαλονίκη ( 516 – 532 χιλ. της ΠΑΘΕ ) αποτελούν και το πιο επικίνδυνο τμήμα αυτού, δεδομένου της πληθώρας των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των πλείστων μετωπικών σφοδρών συγκρούσεων.

Με αίσθημα ευθύνης ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, ως πολίτης και κάτοικος της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και με αφορμή το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους συνολικά 4 άτομα και τραυματίστηκαν πολλοί συνάνθρωποι μας,
ΖΗΤΩ την άμεση και ουσιαστική συνδρομή σας.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς
Χρήστος Χατζημλάδης

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email
XATZIMLADIS

Περισσότερα
Νέα-Δράσεις

Ο Πρωτογενής Τομέας στις Αστικές Περιοχές – Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Καλό Πάσχα με υγεία, αγάπη και ελπίδα

Πρόσκληση μελών Διοικητικού Συμβουλίου

Καλείστε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, σε τακτική συνεδρίαση την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 3:30μμ,  …

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η