Παράταση Σύμφωνου Συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του ΟΣΔ Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων « Αυτοδιαχείριση»

Πληροφορίες

Το Επιμελητήριο Κιλκίς σας ενημερώνει ότι το περασμένο έτος (02/2023) υπεγράφη  Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του ΟΣΔ Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση».

Η συμφωνία αυτή επετεύχθη για να ρυθμίσει το τοπίο των Πνευματικών Δικαιωμάτων για το διάστημα 2018-2023 και αφορά στην έκδοση της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής την οποία προμηθεύονται οι επιχειρήσεις.

Το εν λόγω Σύμφωνο Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς πρωτοβουλιών, με στόχο την δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων οι οποίες θα επιτρέψουν την ομαλή συνεργασία και τη λειτουργία προς όφελος όλων των εμπλεκομένων – επιχειρήσεων και δικαιούχων των Πνευματικών Δικαιωμάτων, στιχουργών, μουσικοσυνθετών κ.ο.κ..

Στο παραπάνω Σύμφωνο Συνεργασίας έχει δοθεί και 2η παράταση η οποία λήγει στις 30/06/2024. Μέχρι τότε οι επιχειρήσεις-μέλη μπορούν να κάνουν χρήση του Συμφώνου και να ενταχθούν σε αυτή. Έτσι θα αποφύγουν χρεώσεις που δεν εντάσσονται στην Συμφωνία, καθώς και μηνύσεις και αγωγές.

Μέχρι τις 30/06/2024 μπορούν να ενταχθούν ακόμη και επιχειρήσεις που έχουν ήδη δεχθεί αγωγή ή ποινικό, καταβάλλοντας μόνο το ποσόν των εξόδων, κερδίζοντας από την διαπραγμάτευση – Συμφωνία, αλλά και από τα έξοδα των δικαστικών διενέξεων και προστίμων

Για την πλήρη ενημέρωση των επιχειρήσεων-μελών, υπενθυμίζουμε  τα   βασικά σημεία της συμφωνίας ΚΕΕΕ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ:

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΕΕΕ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

  1. ΕΚΠΤΩΣΗ 30% στα δικαιώματα 2018, 2019, 2020, 2021.
  2. ΕΚΠΤΩΣΗ 10% στα δικαιώματα έτους 2022-23.
  3. Τα δικαιώματα υπολογίζονται σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα αμοιβολόγια.
  4. Επιπλέον ΕΚΠΤΩΣΗ 5% επί του συνολικού ποσού σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής της οφειλής όλων των ετών.
  5. Δυνατότητα εξόφλησης σε άτοκες μηνιαίες δόσεις: για οφειλές από 300-1.000€ έως 6 δόσεις, από 1.000-2.000€ έως 9 δόσεις, για άνω των 2000€ έως 12 δόσεις. Εξόφληση Φ.Π.Α. τιμολογίου και πρώτη δόση την ημερομηνία προσχώρησης.
  6. Δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλεκτικής ρύθμισης κάποιων ετών για την ωφέλεια από τα ανωτέρω.
  7. Παραίτηση από τυχόν διεκδικήσεις πριν την 01/01/2018.
  8. Για να επωφεληθεί ένα μέλος από όλα τα παραπάνω πρέπει να κάνει την αίτηση, να στείλει την βεβαίωση από το επιμελητήριο και να είναι συνεπής με τις δόσεις, δηλαδή να μην καθυστερεί πάνω από 30 μέρες, διαφορετικά η ρύθμιση χάνεται και η άδεια ανακαλείται.
  9. Τυχόν δικαστικές αποφάσεις κατά μελών που προσχωρούν στη συμφωνία εκτελούνται κανονικά και δεν δύνανται να ενταχθούν στη ρύθμιση.
Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email
keee

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Ανάκληση της ΚΥΑ που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στους παρόχους ενέργειας τις επιδοτήσεις για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος της περιόδου 2022-2023

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί, Το τελευταίο διάστημα το Επιμελητήριο Κιλκίς γίνεται δέκτης έντονων παραπόνων και διαμαρτυριών από τις επιχειρήσεις της Π.Ε Κιλκίς, για τις  υπέρογκες χρεώσεις

Περισσότερα »