Επιστολή-Διαμαρτυρία του Δημάρχου Παιονίας προς τον Διοικητή της Τράπεζας Πειραιώς

Πληροφορίες

Κύριε Διοικητά,                             ,

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. που εδρεύει στην Γουμένισσα, φημολογείται ότι οδεύει προς οριστική παύση λειτουργίας.

Η Γουμένισσα είναι το τρίτο μεγαλύτερο οικιστικό συγκρότημα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, μετά το Κιλκίς και το Πολύκαστρο και λόγω της θέσης της το συγκεκριμένο Κατάστημα εξυπηρετεί εκτός από τους χιλιάδες πολίτες του Δήμου Παιονίας & εκατοντάδες άλλους από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν κλείσει το κατάστημα της Γουμένισσας  στο Δήμο Παιονίας θα υπάρχει  ένα μόνο  υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς για μία έκταση 927 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ήδη στο άκουσμα της πιθανότητας παύσης της λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος οι επιχειρηματίες αλλά και οι πολίτες είναι ανάστατοι μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί και εκφράζουν  έντονα την αγωνία και την δυσαρέσκεια τους.

Η Γουμένισσα είναι μια περιοχή  αγροτική και τουριστική.  Το κατάστημα  σας εξυπηρετεί κατοίκους και επισκέπτες και τώρα ελοχεύει ο κίνδυνος να διαταραχτεί η εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.

Είναι φανερά λοιπόν τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν για τα χωριά του Δήμου Παιονίας αλλά και μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας  με την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος στην Γουμένισσα.

Εδώ και αρκετά χρόνια με την συρίκνωση των    υπηρεσιών,  την υπερσυγκέντρωση  στις έδρες των νομών και με τις οικονομικές δυσκολίες που προκλήθηκαν από την οικονομική κρίση και την πανδημία δυστυχώς   οι αγροτικές περιοχές  χειμάζουν. Η τράπεζα Πειραιώς ως φυσική συνέχεια της Αγροτικής Τραπέζης έχει ιδιαίτερο βάρος στην στηριξη των αγροτών και της υπαίθρου.

Η αποδυνάμωση των ακριτικών περιοχών οδηγεί  στο μαρασμό της υπαίθρου και των παραγωγικών τάξεων του πρωτογενούς τομέα, ενός πρωτογενούς τομέα που μαζί με τον τουρισμό αποτελούν το μεγάλο στοίχημα της χώρας μας για την έξοδο από την κρίση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α. ΣΙΩΝΙΔΗΣ

Αποδέκτες για κοινοποίηση:

1.Γραφείο Πρωθυπουργού

2.Γραφείο Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων

3.Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.Γεώργιο Γεωργαντά

4.Βουλευτή Ν.Κιλκίς κ. Ειρήνη Αγαθοπούλου

5.Βουλευτή Ν.Κιλκίς κ.Γεώργιο Φραγγίδη

6.Γραφείο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

7.Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Κιλκίς

8.Επιμελητήριο Κιλκίς

9.Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίου Ελλάδας

10.Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας

11.Αντιπρόεδρο Δ.Σ. ΣΕΤΑΠ (Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς) κ.Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email

Σχετικά Άρθρα

Δελτίο Τύπου Προκήρυξης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ

Για 7η χρόνια λειτουργεί στην Καβάλα το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών …

Η Αγορά Τροφίμων και Ποτών της Ταϊβάν

Α. Γενικά. Η αξία των λιανικών πωλήσεων τροφίμων και ποτών …

Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό “Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής”

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Fair Announcement: WENERGY 2024

Σας ενημερώνουμε ότι στις 09 – 11 Μαΐου 2024 στο İzmir θα πραγματοποιηθεί η “WENERGY EXPO”.Παρακαλούμε για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μελών σας. Για περισσότερες

Περισσότερα »