Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ – Δικαιούχοι – Κρατική επιδότηση 9 μηνών

Προγράμματα

Από την 3η  Αυγούστου 2020  τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΓΓΔΙΧ), για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», που αφορά την επιδότηση στεγαστικών δανείων με υποθήκη στην Α΄ κατοικία όσων επλήγησαν από τις δυσμενείς επιπτώσεις αντιμετώπισης της πανδημίας (covid 19).    

Οι δικαιούχοι του προγράμματος έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους έως την 30η Σεπτεμβρίου 2020 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΓΓΔΙΧ, www.keyd.gov.gr,  μέσω απλής διαδικασίας, χωρίς να απαιτείται η συνυποβολή οποιουδήποτε δικαιολογητικού. 

Εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα λάβουν την κρατική επιδότηση στην δόση τους  για  9 μήνες. 

Η συνεισφορά του Δημοσίου για την υποστήριξη των πληγέντων συμπολιτών μας θα καταβάλλεται  για 9 μήνες που για τα ενήμερα δάνεια ανέρχεται στο 90% της μηνιαίας δόσης για το 1ο τρίμηνο,  στο 80%  για το 2ο τρίμηνο και στο  70% για το 3ο τρίμηνο.  

Για όσους έχουν δάνεια σε καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, η συνεισφορά ανέρχεται στο 80% της μηνιαίας δόσης για το 1ο τρίμηνο, στο 70% για το 2ο τρίμηνο και στο 60% για το  3ο τρίμηνο.    

Στα δάνεια με καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών, η επιδότηση ανέρχεται στο 60% της μηνιαίας δόσης για το 1ο τρίμηνο,  στο 50% της δόσης για το  2ο τρίμηνο  και στο 30% της δόσης για το  3ο τρίμηνο.  

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του προγράμματος <<ΓΕΦΥΡΑ>> είναι οι ακόλουθες κατηγορίες δανειοληπτών:  

Φυσικά πρόσωπα – εργαζόμενοι σε κλάδους που επλήγησαν από τον covid 19, άνεργοι που λαμβάνουν έκτακτη στήριξη, ελεύθεροι επαγγελματίες σε πληγέντες κλάδους, φυσικά πρόσωπα που έχουν υποστεί μειώσεις μισθών,  επαγγελματίες που παρουσιάζουν μείωση της εμπορικής δραστηριότητάς τους,  οι δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής,  φυσικά  πρόσωπα που εντάσσονται στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης  <<ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ>>, καθώς και ιδιοκτήτες ακινήτων που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο.   

Στην ηλεκτρονική σελίδα της ΓΓΔΙΧ, www.keyd.gov.gr, οι δικαιούχοι μπορούν να βρουν αναλυτικές ερωταπαντήσεις με παραδείγματα, καθώς και τον οδηγό χρήσης της πλατφόρμας. 

Τα μέλη του Επιμελητηρίου για συμπληρωματικές πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στον Υπεύθυνο Επιχειρήσεων του Φορέα κ. Βασιλειάδη Πολύκαρπο, στα τηλέφωνα 2341400655 και 6942296992 ή στο e-mail: pol.vasileiadis@hotmail.com

                                                                 Χατζημλάδης Χρήστος    

                                                          Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κιλκίς

EPIM_LOGO_big

κι αλλά προγράμματα

Γεωτεχνική Εκπαίδευση Νέων Αγροτών

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς θα υλοποιήσει το σεμινάριο Γεωτεχνικής Κατεύθυνσης για …

Πρόσκληση στο Ειδικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Αποστολής

Κατά τις ημερομηνίες 7-10 Μαίου 2024 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη-Τουρκία το Ειδικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Αποστολής από τη Ένωση Εξαγωγέων Βιομηχανίας TURKISH HVAC-R (ISIB). Στο πρόγραμμα …

Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

H Δράση αφορά στην ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας ενθαρρύνοντας τη δημιουργία νέων τουριστικών MμΕ σε συγκεκριμένους ΚΑΔ δραστηριότηταςO Συνολικός Προϋπολογισμός …

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η