Πρόσκληση για εκλογές στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Νέα - Δράσεις

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κιλκίς, καλεί τις Επιχειρήσεις – Μέλη του να συμμετάσχουν στις εκλογές, για την ανάδειξη των αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και ανακοινώνει ότι:

  1. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 30 Νοεμβρίου και 01,02 Δεκεμβρίου 2024. Συγκεκριμένα:
  2. 30  Νοεμβρίου 2024, ημέρα Σάββατο, ώρα έναρξης Εκλογών την 10η πρωινή και λήξη την 7η απογευματινή, στο Κέντρο Πολιτισμού στο Πολύκαστρο του Δήμου Παιονίας.
  3. 01  Δεκεμβρίου 2024, ημέρα Κυριακή, ώρα έναρξης Εκλογών την 10η πρωινή και λήξη την 7η απογευματινή, στο κατάστημα του Επιμελητηρίου στο Κιλκίς.
  4. 02 Δεκεμβρίου 2024, ημέρα Δευτέρα, ώρα έναρξης Εκλογών την 10η πρωινή και λήξη την 5η απογευματινή, στο κατάστημα του Επιμελητηρίου στο Κιλκίς.
  5. Ο αριθμός των αντιπροσώπων (εδρών) που θα εκλεγούν σε κάθε Τμήμα Επιμελητηρίου είναι:

α) Τμήμα Εμπορικό                    6

β) Τμήμα Υπηρεσιών                  7

γ) Τμήμα Μεταποίησης               8

  1. Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται εκείνα τα μέλη που έχουν συμπληρώσει ένα έτος από την εγγραφή τους, δηλαδή όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι και στις 02-12-2023 και έχουν εξοφλήσει ή διακανονίσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (συνδρομές) μέχρι και του έτους 2023.

Η προθεσμία για εξόφληση ή διακανονισμό λήγει την 21-10-2024

  1. Η Εκλογική Επιτροπή καλεί τα νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις – μέλη), τα οποία πρέπει να υποδείξουν / ορίσουν τους εκπροσώπους τους που θα ψηφίσουν, να συμπληρώσουν τα έντυπα υπόδειξης, τα οποία (αφού υπογραφούν από τους νόμιμους εκπροσώπους τους), πρέπει να υποβληθούν (παραληφθούν από το Επιμελητήριο) το αργότερο μέχρι 22.11.2024.

Το δικαίωμα ψήφου (Ν. 4484/2017 άρθρο 58 παρ. 1), που έχουν τα μέλη του Επιμελητηρίου Κιλκίς ασκείται ως ακολούθως:  

α. κάθε μέλος, φυσικό πρόσωπο (ατομική επιχείρηση) μία ψήφο.

β. κάθε προσωπική εταιρία Ο.Ε. και Ε.Ε. μέχρι δύο (2) ψήφους, είτε δύο ομόρρυθμων εταίρων ή ένας ομόρρυθμος και ένας ετερόρρυθμος αντίστοιχα, που θα υποδειχθούν από το νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας (όταν είναι δύο τα μέλη ψηφίζουν και οι δύο).

γ. κάθε Ε.Π.Ε. μέχρι δύο (2) ψήφους, των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου, που υποδεικνύονται  από την εταιρεία.

δ. κάθε μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της.

ε. κάθε Α.Ε. μέχρι τρεις (3) ψήφους, των εκπροσώπων που υποδεικνύονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και μπορεί να είναι μέλη αυτού ή ανώτατα διοικητικά στελέχη της που ορίζονται με ειδική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

στ. κάθε Ι.Κ.Ε. μέχρι δύο (2) ψήφους, των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

ζ. κάθε μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε. μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της.

η. κάθε υποκατάστημα μία (1) ψήφο, αυτή του Διευθυντή ή του αναπληρωτή του.

θ. κάθε Συνεταιρισμός μέχρι δύο (2) ψήφους, αυτές του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα ή οι αναπληρωτές τους (που υποδεικνύονται από το Δ.Σ.).

ι. κάθε Αλλοδαπή Α.Ε. και Ε.Π.Ε. μία (1) ψήφο, αυτή του νόμιμου εκπροσώπου της, ή του πράκτορα ή του αντικλήτου της, υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

κ. κάθε Δημοτική Επιχείρηση μέχρι δύο (2) ψήφους, από το Διοικητικό Συμβούλιο, που υποδεικνύονται από αυτό.

λ. κάθε Κοινωνία Κληρονόμων μία (1) ψήφο.

μ. κάθε Κοινοπραξία, Κοινωνία Αστικού Δικαίου μέχρι δύο (2) ψήφους.

5. Τέλος η Εκλογική Επιτροπή καλεί τους υποψηφίους που επιθυμούν να εκλεγούν ως αιρετά μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, να υποβάλλουν μέχρι τις 31.10.2024, ημέρα Πέμπτη και μέχρι ώρα 15:00 μ.μ. στο πρωτόκολλο της Εκλογικής Επιτροπής, αίτηση υποψηφιότητας, απόδειξη καταβολής 50 ευρώ στο Επιμελητήριο και Υπεύθυνη Δήλωση (για προϋποθέσεις και ασυμβίβαστα).

ΠΡΟΣΟΧΗ στις προθεσμίες που είναι καταληκτικές και

ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ:

α. Εξόφλησης ή Διακανονισμού συνδρομών, που λήγει 21.10.2024

β. Υποβολής εντύπων υπόδειξης εκπροσώπων για να ψηφίσουν, που λήγει 22.11.2024 και

γ. Υποβολής Αιτήσεων υποψηφιοτήτων για να εκλεγούν, που λήγει 31.10.2024.

Η Εκλογική Επιτροπή

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email
ccikilkis

Περισσότερα
Νέα-Δράσεις

Σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό για το ενεργειακό κόστος

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Χρήστος Χατζημλάδης  παρέστη  στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην παρουσίαση από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο …

Έως τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου η σύνδεση επαγγελματικών λογαριασμών με το IRIS

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Την υποχρέωση σύνδεσης του επαγγελματικού τους …

Πανθεσσαλονική Πολυκλαδική Έκθεση 20-22/9/2024

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή της ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ, κατά το χρονικό διάστημα 20 έως 22 Σεπτεμβρίου2024, στις εγκαταστάσεις του …

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Έως τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου η σύνδεση επαγγελματικών λογαριασμών με το IRIS

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Την υποχρέωση σύνδεσης του επαγγελματικού τους λογαριασμού με το σύστημα άμεσων

Περισσότερα »