“ΣΗΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ-ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΚΜ-ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΡΙΤΗ 7/12/2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:30

Νέα - Δράσεις

Αξιότιμοι Κύριοι,
στο πλαίσιο της πράξης ‘Τουριστική Προβολή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας’ και του Υποέργου 2 με τίτλο Ανάπτυξη και Προώθηση Περιφερειακού Προτύπου Ποιότητας, η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον ανάδοχο βρίσκεται σε διαδικασία δημιουργίας σήματος που θα εκπροσωπήσει ολιστικά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον Τουριστικό Τομέα και θα απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες τουριστικών επιχειρήσεων κατηγοριοποιημένων σε Καταλύματα, Μαρίνες, Κέντρα εστίασης και αναψυχής, Τουριστικά γραφεία, Γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων, Καταστήματα τουριστικών ειδών, ένδυσης και διατροφής, Ταξί & τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς και κάθε άλλη σχετιζόμενη επιχείρηση.
Στο πλαίσιο αυτό, και προκειμένου να ενημερωθείτε ως επιχειρηματίες του Τουρισμού για τα πολλαπλασιαστικά οφέλη από τη συμμετοχή σας μέσω της προβολής της επιχείρησής σας, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον Τουρισμό και εν τέλει την πιστοποίηση σας από την υιοθέτηση του Περιφερειακού προτύπου ποιότητας σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε βάσει χωροθέτησης της Επιχείρησης σας, στις επτά (7) συναντήσεις που θα λάβουν χώρα, μία ανά Περιφερειακή Ενότητα.
Στις συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την πιλοτική εφαρμογή αξιολόγησης κάθε επιχείρησης. Συγκεκριμένα, το σήμα αποδίδεται βάσει ενός ερωτηματολογίου κριτηρίων (online εργαλείο αυτοαξιολόγησης) που έχει θεσπιστεί βάσει οδηγιών διεθνών οργανισμών για τη βιωσιμότητα στον Τουρισμό, τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ πάντα σε συνδυασμό με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον τελικό αποδέκτη / τουρίστα.
Από πλευράς διαδικασίας, τα πρότυπα και οι απαιτήσεις του σήματος που αναπτύχθηκε και το εργαλείο αυτό-αξιολόγησης θα οδηγούν σε μία αρχική αξιολόγηση η οποία θα υποδεικνύει τυχόν αλλαγές που απαιτούνται προκειμένου η λειτουργία της επιχείρησης να συμφωνήσει με τα κριτήρια του σήματος υπευθυνότητας – τοπικής ποιότητας. Η ολοκλήρωση της αυτο-αξιολόγησης θα οδηγήσει σε απόδοση του σήματος υπευθυνότητας – τοπικής ποιότητας με διαβαθμίσεις βάσει των διαφορετικών επιπέδων συμμόρφωσης ανά επιχείρηση.
Συνοψίζοντας, κάθε επιχείρηση που θα συμμετάσχει στο Πρόγραμμα θα λαμβάνει ένα Ειδικό Σήμα Υπευθυνότητας που θα δείχνει ότι πληροί τα κριτήρια και τις προδιαγραφές. Η Περιφέρεια μέσω της υιοθέτησης του σήματος ποιότητας / υπευθυνότητας συνδράμει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας κάθε επιχείρησης μοναδιαία αλλά και επί συνόλω σε επίπεδο περιοχής.
Προσβλέπουμε στη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προσπαθεί διαρκώς να αναδείξει τα στοιχεία μοναδικότητας της συνολικά ως Τουριστικό προορισμό, με αρωγούς όλους εσάς σε αυτή την προσπάθεια.
Μετά Τιμής,
Διεύθυνση Τουρισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

12.30-12.45: Έναρξη και Χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη
12.45-13.00: Χαιρετισμός από τον Τομεάρχη Τουρισμού Αλέξανδρο Θάνο
13.00-13:20: Συνοπτική παρουσίαση του έργου: “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ” της Πράξης «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»- Χαράλαμπος Αποστολόπουλος, Οικονομολόγος LL.M, Υπεύθυνος Έργου
13:20-14:00: Παρουσίαση του Σήματος Υπευθυνότητας – Τοπικής Ποιότητας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» και παρουσίαση του online εργαλείου αυτοαξιολόγησης- Νικόλαος Δρακωνάκης, Οικονομολόγος MSc, Ειδικός Συνεργάτης του Αναδόχου, Ένωση Εταιρειών «I.DE.A Ε.Π.Ε. – I.D.S. Ε.Π.Ε.»
14.00- 14.30 : Συζήτηση

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email

Περισσότερα
Νέα-Δράσεις

Ο Πρωτογενής Τομέας στις Αστικές Περιοχές – Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Καλό Πάσχα με υγεία, αγάπη και ελπίδα

Πρόσκληση μελών Διοικητικού Συμβουλίου

Καλείστε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, σε τακτική συνεδρίαση την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 3:30μμ,  …

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η