Ένα παιχνίδι γεύσεων και ιστορίας για μικρούς και μεγάλους – Πρόγραμμα BRENDA

Νέα - Δράσεις

https://brenda.gr/wp-content/uploads/2020/11/logotype_brendav2-3.png

BRENDA,  ένα παιχνίδι, το οποίο στοχεύει στην προβολή των τοπικών επιχειρήσεων που δραστηριοπούνται στον τομέα της γαστρονομίας, της εστίασης και της παραγωγής αγροδιατροφικών προϊόντων, σε συνδυασμό με την ιστορία του τόπου.

Έχει τη μορφή μιας παιχνιδικής εμπειρίας μέσω διαδικτύου που περιλαμβάνει παιχνίδι για την ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του Κιλκίς και της ευρύτερης περιοχής, αντλώντας θέματα από την γαστρονομία και τις παραδοσιακές συνταγές, συνδυασμένα με διαδραστικές δράσεις εξερεύνησης και θεματικές διαδρομές που ενώνουν ομάδες σημείων ενδιαφέροντος. Η ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του Κιλκίς υλοποιείται κατά κύριο λόγο για τους επισκέπτες, αλλά το σύστημα έχει σχεδιασθεί να χρησιμοποιηθεί και από τους κατοίκους της πόλης και του Νομού οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση σε σημαντικά πολιτιστικά στοιχεία, αλλά και από τους μαθητές καθώς περιέχει ειδικές μαθησιακές δράσεις οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν μέσω WEB αλλά και με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας.

Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι, μέσα από ένα παιχνίδι εξερεύνησης των σημείων ενδιαφέροντος (exploration games) απαντούν σε ερωτήσεις εικονικά ή μετά την επίσκεψή τους στα μνημεία, κερδίζουν τα νομίσματα του παιχνιδιού με τα οποία προμηθεύονται τα τοπικά προϊόντα/υλικά που απαιτούνται για να ξεκλειδώσουν τις παραδοσιακές συνταγές. Η αποκάλυψη της εκάστοτε συνταγής διασυνδέει τις τοπικές επιχειρήσεις στις οποίες μπορούν να δοκιμάσουν τις συνταγές ή να προμηθευτούν τα προϊόντα, κερδίζοντας επιπλέον νομίσματα.

Με απλά λόγια, βασικός σκοπός του BRENDA είναι αφενός ο επισκέπτης να έρθει σε επαφή με την τοπική γαστρονομική παράδοση και την ιστορία, να γευτεί συνταγές και προϊόντα και αφετέρου φεύγοντας να προμηθευτεί ακόμη περισσότερα, κουβαλώντας τη γευστική εμπειρία μαζί του.

Το BRENDA απευθύνεται σε επιχειρήσεις της εστίασης που προσφέρουν πιάτα με τοπικές συνταγές αλλά και νέες συνταγές, αξιοποιώντας τοπικά προϊόντα. Καθώς και σε μεταποιητικές επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα.

Οι επιχειρήσεις του τόπου μας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και να ενταχθούν στην πλατφόρμα θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα που ακολουθεί.

Ελάτε να  παίξουμε, να γευτούμε και να μάθουμε

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Email:

ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

  
  
  
  
  
  


ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

  
  
  
  
  
  
  
  


ΛΙΣΤΑ ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΥΛΙΚΑ

  
  
  
  
  
  
  
  

ΦΟΡΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

  1. Επιμελητήριο Κιλκίς     
  2. Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας Ιονίου Πανεπιστημίου
  3. ARLISE KNOWLEDGE NETWORK ΜΕΠΕ
  4. ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΠΕ

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου:Τ1ΕΔΚ-05099).

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email

Περισσότερα
Νέα-Δράσεις

Πρόσκληση για εκλογές στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κιλκίς, καλεί τις Επιχειρήσεις – Μέλη του να συμμετάσχουν στις εκλογές, για την ανάδειξη των …

Ημερίδα με κλιμάκιο της ΓΣΕΒΕΕ στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Με Επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα που διοργάνωσε ο υπό σύσταση Σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου …

Συνεργασία Επιμελητηρίου Κιλκίς με ΠΑΜΑΚ

«Θεσμοθέτηση συνεργασίας Επιμελητηρίου Κιλκίς και ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Το Επιμελητήριο Κιλκίς προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή  Συμφωνητικού Συνεργασίας με το …

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Πληροφορίες

Παράταση στη διασύνδεση POS

Με σκοπό τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις παρακάτω υποχρεώσεις απόσυρσης/αντικατάστασης ταμειακών και μηχανισμών και διασύνδεσης λογισμικών ERP με POS, με αποφάσεις του Διοικητή

Περισσότερα »