Ανακοίνωση για βεβαίωση των τελών του ΓΕΜΗ από την ΚΕΕΕ στις Δ.Ο.Υ.

Πληροφορίες

 Σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. 1134/25-08-2023 Υπουργική Απόφαση, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, προχώρησε στη βεβαίωση των ανεξόφλητων τελών του 2018 των επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ.

Σύντομα αναμένεται να βεβαιωθούν στη ΔΟΥ και τα ανεξόφλητα τέλη ΓΕΜΗ 2019 & επόμενων ετών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την παρ.1 α) του άρθρου 49 του ν. 4919/2022, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα,  το ετήσιο τέλος Γ.Ε.ΜΗ. καταβάλλεται από όλους τους υπόχρεους εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους.

Ως εκ τούτου,  προς αποφυγή της βεβαίωσης των τελών για το 2019 στις Δ.Ο.Υ., η Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. συνιστά στα εγγεγραμμένα μέλη του:

  • είτε να προβούν στην έγκαιρη τακτοποίηση των τελών,
  • είτε εφόσον έχουν διακόψει τις δραστηριότητες τους, να προσκομίσουν τη σχετική βεβαίωση διακοπής εργασιών της Δ.Ο.Υ, στο Τμήμα Μητρώου του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email
ccikilkis

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Ανάκληση της ΚΥΑ που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στους παρόχους ενέργειας τις επιδοτήσεις για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος της περιόδου 2022-2023

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί, Το τελευταίο διάστημα το Επιμελητήριο Κιλκίς γίνεται δέκτης έντονων παραπόνων και διαμαρτυριών από τις επιχειρήσεις της Π.Ε Κιλκίς, για τις  υπέρογκες χρεώσεις

Περισσότερα »