Διασύνδεση του ΟΑΕΔ με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ηλεκτρονικής Ανταλλαγής Πληροφοριών για την Κοινωνική Ασφάλιση (EESSI)

Πληροφορίες

Ολοκληρώθηκε το έργο της διασύνδεσης του ΟΑΕΔ με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ηλεκτρονικής Ανταλλαγής Πληροφοριών για την Κοινωνική Ασφάλιση (EESSI), που αποτελεί το πληροφοριακό σύστημα ανταλλαγής στοιχείων κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο αναπτύσσεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συνδέει τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των χωρών του Ε.Ο.Χ. και της Ελβετίας, εξασφαλίζοντας την ίση μεταχείριση και διευκολύνοντας την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις χώρες της Ε.Ε.

Η διασύνδεση του ΟΑΕΔ με το EESSI εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών προς τους πολίτες, μέσω της ψηφιακής μετάβασης και αφορά τομείς όπως: παροχές ανεργίας, οικογενειακές παροχές, παροχές μητρότητας, παροχές πατρότητας, κ.α. Μέσω της πλήρους ψηφιοποίησης της ανταλλαγής των αναγκαίων ασφαλιστικών πληροφοριών ανάμεσα στον ΟΑΕΔ και τους λοιπούς ΦΚΑ της Ε.Ε. διασφαλίζεται ο ταχύτερος χειρισμός για την ανταλλαγή δεδομένων, τη διαδικασία λήψης αποφάσεων μεταξύ των φορέων και την αποτελεσματικότερη επαλήθευση των δεδομένων που θα ανταλλάσσονται.

Το νέο σύστημα εφαρμόζει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς που αφορούν τον συντονισμό των Συστημάτων της κοινωνικής ασφάλισης με πλήρη εμπιστευτικότητα και προστασία των δεδομένων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.oaed.gr/oaed-eessi-hlektroniki-antallaghi-pliroforiwn-koinonikis-asfalisis-metaksy-ton-khorwn-tis-ee

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε σχετικά: «Η διασύνδεση του ΟΑΕΔ με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ηλεκτρονικής Ανταλλαγής Πληροφοριών για την Κοινωνική Ασφάλιση (EESSI), αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς την ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού του Οργανισμού, μέσω του οποίου αποφεύγονται γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και διευκολύνεται η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προτεραιότητά μας είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της τεχνολογίας, ώστε να προσφέρουμε συστηματικά νέα καινοτόμα εργαλεία και σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email

Σχετικά Άρθρα

Πρόθεση συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην SIAL CANADA 2026, 29 Απριλίου έως 1 Μαΐου 2026, στο Μόντρεαλ

Υποβολή Αίτησης-Δήλωσης Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ – Υπενθύμιση λήξης της προθεσμίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΚΙΛΚΙΣ1ο …

Πρόσκληση

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι …

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κιλκίς στα 100 χρόνια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Κωνσταντίνος Βιολιτζής, και ο Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, Σωτήριος Τσέτος, παραβρέθηκαν στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 ετών

Περισσότερα »

GREENSMES Διακρατικό Διαδικτυακό Εργαστήριο Συν-Δημιουργίας

Σε συνέχεια του τοπικού εργαστηρίου συν-δημιουργίας με τίτλο «Ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών πράσινης επιχειρηματικότητας», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2025, και της ολοκλήρωσης των

Περισσότερα »

Διαγωνισμοί-Προκηρύξεις

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 01/2026 ΤΗΣ 96 ΑΔΤΕ

Από τη Στρατιωτική Υπηρεσία 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ» ανακοινώνεται ότι, θα διενεργηθεί ανοιχτή διαδικασία, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο Άρθρο 27 του ν.4412/16, για τη σύναψη

Περισσότερα »