Επιμελητήριο Κιλκίς: Οδηγός για την προσέλκυση νέων επενδυτών – Τα πλεονεκτήματα του νομού

Νέα - Δράσεις

Μεγάλες πεδινές εκτάσεις σε χαμηλές τιμές για επενδύσεις ευρείας κλίμακας, πλήρως οργανωμένη βιομηχανική περιοχή, γειτνίαση σε δίκτυα logistics, άμεση πρόσβαση σε  κάθε μέσο συγκοινωνίας από και προς τα ελληνικά εδάφη είναι κάποια από τα πλεονεκτήματα της Π.Ε. Κιλκίς για την προσέλκυση νέων επενδυτών Ελλήνων και ξένων. «Δημιουργούμε τον επενδυτικό οδηγό για υποψήφιους επενδυτές, χαρτογραφώντας τους επαγγελματικούς χώρους σ’ όλο το νομό και βάζουμε τις βάσεις για την προσέλκυση νέων επενδυτών» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Ένα καινοτόμο εγχείρημα προωθεί το Επιμελητήριο Κιλκίς που έχει στόχο να αποτελέσει success story στον τομέα των επενδύσεων και κατ’ επέκταση στην τόνωση της οικονομίας του τόπου.

Πρόσφατα αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Κιλκίς, συνοδευόμενη, μεταξύ άλλων, από τον αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ενημερώνοντάς τον για το καινοτόμο εγχείρημα σχετικά με τη δημιουργία ενός Επενδυτικού Οδηγού για Υποψήφιους Επενδυτές.

«Προχωράμε στη δημιουργία επενδυτικού οδηγού, χαρτογραφώντας τους επαγγελματικούς χώρους του νομού, όχι μόνο στη βιομηχανική περιοχή του Σταυροχωρίου, αλλά και στην Αξιούπολη, τη Γουμένισσα κ.α.» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης εξηγώντας ότι σ’ αυτό το πρώτο στάδιο του επενδυτικού οδηγού θα καταγράφονται όλες οι πληροφορίες που αναζητάει ο υποψήφιος επενδυτής όπως ιδιοκτησιακοί έλεγχοι, πολεοδομικές άδειες, έκταση του επαγγελματικού χώρου κτλ.

Το παραπάνω, όπως ο ίδιος επισημαίνει, θα είναι το πρώτο (α’) στάδιο του επενδυτικού οδηγού, με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες να συμπεριλαμβάνονται σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία θα ενημερώνεται σε κάθε συναλλαγή.

Το δεύτερο (β’) στάδιο του επενδυτικού οδηγού θα δίνει τη δυνατότητα στον υποψήφιο επενδυτή να βλέπει σε πραγματικό χρόνο (real time) και να επικαιροποιεί όλα όσα θα χρειάζεται να πληροφορηθεί για το ακίνητο που θα τον ενδιαφέρει.

«Είτε πρόκειται για επαγγελματική γη, είτε για επαγγελματικό χώρο εγκαταστάσεων, ο υποψήφιος, ανά πάσα στιγμή, θα συλλέγει σε πραγματικό χρόνο δεδομένα» δηλώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Το 40% στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου ανεκμετάλλευτο

Ο νομός Κιλκίς προβάλλει τις δυνατότητές του τόσο σε ξένους όσο και σε Έλληνες επενδυτές και μέσω του Επενδυτικού Οδηγού για Υποψήφιους Επενδυτές που προωθεί το Επιμελητήριο στοχεύει στην οικονομική ανάπτυξη όλης της Περιφερειακής Ενότητας. Ο νομός Κιλκίς όπως επισημαίνεται έχει όλα όσα μπορεί να ζητήσει ένας επενδυτής, και εκτός από την πλήρως οργανωμένη βιομηχανική περιοχή στο Σταυροχώρι, προστίθενται και η Νέα Σάντα καθώς και το Πολύκαστρο.

Ωστόσο, όπως εξηγεί στο GRTimes.gr ο κ. Χατζημλάδης, το 40% των εγκαταστάσεων στην ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου, είτε έχουν κατασχεθεί είτε οι εταιρίες όπου κάποτε λειτουργούσαν έχουν αναστείλει την εργασία τους.

Χάθηκε επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ

Για ένα success story στο Κιλκίς, το οποίο έχει, ήδη, λάβει σάρκα και οστά σε Τσεχία, Βουλγαρία και Ρουμανία, κάνει αναφορά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, λέγοντας ότι μέσω του καινοτόμου εγχειρήματος μπαίνουν οι βάσεις για την προσέλκυση νέων επενδυτών στην περιοχή.

«Επενδυτές υπάρχουν, το θέμα είναι τι έχουμε να τους δείξουμε» δηλώνει ο κ.Χατζημλάδης επισημαίνοντας ότι πριν περίπου μια διετία εμφανίστηκε στην περιοχή Αμερικανική εταιρία ζητώντας εργοστασιακό χώρο ο οποίος θα γειτνίαζε με τη Θεσσαλονίκη.

«Χάσαμε μια επένδυση 4 εκατ. ευρώ και 300 θέσεις εργασίας» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς λέγοντας ότι βάσει των κριτηρίων που έθετε ο υποψήφιος επενδυτής, του είχαν προταθεί κάποιες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο, και εκεί δεν ευόδωσε κάποια συμφωνία.

Τα πλεονεκτήματα του νομού

Τη νέα του βιομηχανική ταυτότητα προωθεί ο νομός Κιλκίς και με πρωτοβουλία του Επμελητηρίου Κιλκίες προβάλλει όλες τις δυνατότητες που έχει να επιδείξει σε ξένους και Έλληνες επενδυτές. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του νομού Κιλκίς είναι:

-Η άμεση πρόσβαση σε  κάθε μέσο συγκοινωνίας από και προς τα ελληνικά εδάφη (Διευρωπαϊκός οδικός άξονας 10, σιδηροδρομικό δίκτυο, εύκολη πρόσβαση στο αεροδρόμιο Μακεδονία)

-Πρόσβαση σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα του ΑΠΘ

-Επαρκές εργατικό προσωπικό με κατάλληλη ειδίκευση στη Β. Ελλάδα

-Γειτνίαση σε δίκτυα logistics

-Μεγάλες πεδινές εκτάσεις σε χαμηλές τιμές για επενδύσεις ευρείας κλίμακας

-Πλήρως οργανωμένη βιομηχανική περιοχή στο Σταυροχώρι Κιλκίς αλλά και στη Νέα Σάντα και στο Πολύκαστρο.

Σημειώνεται ότι την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κιλκίς για την προσέλκυση νέων επενδυτών στο νομό, στηρίζει η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς, οι Δήμοι Κιλκίς και Παιονίας, φορείς της Π.Ε. Κιλκίς ενώ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  κ. Τζιτζικώστας στο πλαίσιο ενημέρωσής του για την δημιουργία ενός Επενδυτικού Οδηγού για Υποψήφιους Επενδυτές δεσμεύτηκε να στηρίξει οικονομικά και άμεσα το όλο εγχείρημα, καθώς αποτελεί ένα πρωτοπόρο εργαλείο για την ανάπτυξη ολόκληρης  της Περιφέρειας.

Παροχή εξειδικευμένων πληροφοριών

Στο πλαίσιο του επενδυτικού οδηγού για υποψήφιους επενδυτές, το Επιμελητήριο Κιλκίς θα παρέχει εξειδικευμένες πληροφορίες για:

-ελεύθερους χώρους σε βιομηχανικές περιοχές

-βιοτεχνικές περιοχές και ζώνες που έχουν χαρακτηριστεί ως ζώνες υποδοχής μεταποίησης

-κλειστά/ανενεργά εργοστάσια με τα τεχνικά, ιδιοκτησιακά και νομικά τους χαρακτηριστικά για υποψήφιους επενδυτές που ενδιαφέρονται για άμεση εγκατάσταση

-το ανθρώπινο εκπαιδευμένο δυναμικό, τις επαγγελματικές σχολές και τα τριτοβάθμια ιδρύματα στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς αλλά και για το ανθρώπινο δυναμικό των γειτονικών περιφερειακών ενοτήτων

-άλλα στοιχεία/υπηρεσίες (π.χ. μεσίτες, μηχανικοί, κλπ.) που μπορεί να είναι χρήσιμα για τους υποψήφιους επενδυτές.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email

Περισσότερα
Νέα-Δράσεις

Πρόσκληση για εκλογές στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κιλκίς, καλεί τις Επιχειρήσεις – Μέλη του να συμμετάσχουν στις εκλογές, για την ανάδειξη των …

Ημερίδα με κλιμάκιο της ΓΣΕΒΕΕ στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Με Επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα που διοργάνωσε ο υπό σύσταση Σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου …

Συνεργασία Επιμελητηρίου Κιλκίς με ΠΑΜΑΚ

«Θεσμοθέτηση συνεργασίας Επιμελητηρίου Κιλκίς και ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Το Επιμελητήριο Κιλκίς προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή  Συμφωνητικού Συνεργασίας με το …

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Πληροφορίες

Παράταση στη διασύνδεση POS

Με σκοπό τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις παρακάτω υποχρεώσεις απόσυρσης/αντικατάστασης ταμειακών και μηχανισμών και διασύνδεσης λογισμικών ERP με POS, με αποφάσεις του Διοικητή

Περισσότερα »