Πνευματικά Δικαιώματα-Διεργασίες. Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Νέα - Δράσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To τελευταίο διάστημα πολλά μέλη μας από τον χώρο της Εστίασης και της Αναψυχής έχουν έλθει αντιμέτωπα με οχλήσεις από πλευράς εταιριών(Ο.Σ.Δ.), που διαχειρίζονται πνευματικά δικαιώματα δημιουργών και καλλιτεχνών και απαιτούν, σχετικές εισφορές ακόμη και μέσω δικαστικών αποφάσεων.

Κάτι το οποίο βεβαίως προβληματίζει  τους επαγγελματίες του νομού μας και θέτει εμπόδια στην εύρυθμη πορεία των οικονομικών των εκάστοτε επιχειρήσεων,   οι οποίες καλούνται να καταβάλουν  υψηλές εισφορές και μάλιστα σε μία περίοδο εξαιρετικά δυσμενή  γι΄αυτές  λόγω της πανδημίας ,αλλά και της έξαρσης  ακρίβειας  τους τελευταίους μήνες.

Δυστυχώς το κλίμα για τους επιχειρηματίες στον χώρο της ψυχαγωγίας και της εστίασης,  εν γένει στην χώρα μας,   επιβαρύνεται  έτι περαιτέρω και από το γεγονός ότι τέτοιου  τύπου εισφορές  διεκδικούν και  εισπράττουν πλέον τρείς  σχετικές  εταιρείες.

 Γεγονός   που ώθησε την  Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, να προτείνει αρμοδίως την σύσταση ενός μόνο Φορέα Διαχείρισης για την απόδοση εισφορών  για πνευματικά δικαιώματα , και μάλιστα σε ύψος εισφορών που να λαμβάνει  υπόψη την  εκάστοτε συγκυρία και όχι μόνον, όπως πρότεινε άλλωστε εσχάτως  το Επιμελητήριο Κιλκίς.

Θα πρέπει να διαμορφωθεί επιτέλους ένα σύγχρονο πλαίσιο το οποίο θα λειτουργήσει υπέρ των δημιουργών, των καλλιτεχνών, αλλά και των επιχειρήσεων που κάνουν χρήση πνευματικών έργων,  προκειμένου αυτές να μπορούν να ανταποκριθούν σε εύλογες απαιτήσεις και να αναθερμανθούν οι σχετικές με τη μουσική δραστηριότητες, προς αμοιβαίο όφελος επιχειρήσεων, δημιουργών, μουσικών και ερμηνευτών.

Η μακρινή Βραζιλία έχει 7 Οργανισμούς Διαχείρισης Δικαιωμάτων, αλλά έχουν καταφέρει να λειτουργούν, σε αγαστή συνεργασία, και με μία είσπραξη για τον χρήστη, κάτω από έναν κοινό οργανισμό – ομπρέλα.

Για τους παραπάνω λόγους το Επιμελητήριο Κιλκίς συστήνει σε  όλα τα μέλη  του ,τα οποία  έρχονται αντιμέτωπα με το επίμαχο ζήτημα να επιδείξουν υπομονή στην αντιμετώπισή του ,καθώς υπάρχουν τρέχουσες διεργασίες γύρω από την υπόθεση, οι οποίες μπορεί να αλλάξουν προς το ευνοϊκότερο τις εξελίξεις.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email

Περισσότερα
Νέα-Δράσεις

Ο Πρωτογενής Τομέας στις Αστικές Περιοχές – Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Καλό Πάσχα με υγεία, αγάπη και ελπίδα

Πρόσκληση μελών Διοικητικού Συμβουλίου

Καλείστε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, σε τακτική συνεδρίαση την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 3:30μμ,  …

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η