Συλλογή και μεταφορά βοήθειας σε είδος για την καταστροφή στην Τουρκία

Νέα - Δράσεις

Κρίθηκε ωφέλιμο να ενημερώσουμε τους Έλληνες φιλάνθρωπους και τους πολίτες μας που κατοικούν στην περιοχή δικαιοδοσίας μας, οι οποίοι θέλουν να παράσχουν βοήθεια σε είδος (τεχνικό εξοπλισμό, στέγη, ένδυση, τρόφιμα μακράς διάρκειας και ιατρικό εξοπλισμό) στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας που επλήγησαν από τους σεισμούς στις 6 Φεβρουαρίου 2023, για τα ακόλουθα θέματα.

1. Συνημμένα μπορείτε να βρείτε τις λίστες με τα είδη πρώτης ανάγκης που είναι απαραίτητα για τους σεισμοπαθείς στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, τα υλικά στέγασης και ένδυσης πρέπει να είναι καινούρια και τα τρόφιμα μακράς διάρκειας να μην έχουν λήξει.

2. Οι φιλάνθρωποι της περιοχής δικαιοδοσίας του Γενικού Προξενείου μας (Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία) που θέλουν να προσφέρουν βοήθεια στην Τουρκία μπορούν να παραδώσουν οι ίδιοι τα είδη στα παρακάτω σημεία-χώρους συγκέντρωσης:

! Κατά την παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης στα σημεία συγκέντρωσης, είναι σημαντικό οι φιλάνθρωποι να συμπληρώσουν πλήρως την συνημμένη λίστα υλικών. (Στα δέματα που θα ετοιμαστούν θα πρέπει να αναγράφονται στοιχεία όπως το είδος, ο τύπος, ο αριθμός/η ποσότητα και το βάρος τους, καθώς και τα στοιχεία του αποστέλλοντος προσώπου/οργανισμού.)

-Για Ανατολική Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Κιλκίς: Αποθήκη της GoldAir στον εμπορευματικό σταθμό του Aεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης [δεδομένου ότι οι Τουρκικές Αερογραμμές (THY) υποχρεούται να εκδώσει airway bill για το υλικό που θα μεταφερθεί αεροπορικώς, πρέπει να συμπληρωθεί το συνημμένο έντυπο (εκτός από το σημείο που αναγράφεται Bill Airway)] (Τηλ: +30 2310 965078).

-Για Κέντρο Θεσσαλονίκης: (μόνο μεμονωμένες / ατομικές συνεισφορές)

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης, Ειρήνης 17, 54630 Θεσσαλονίκη, Τηλ: +30 6970 260565 και +30 2310 965081.

-Για Δυτική Θεσσαλονίκη, Βέροια, Κατερίνη, Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία: Αποθήκες Μεταφορικής Εταιρείας SEFA TRANS (Διευθυνση: Δημοσθένους 31, Μενεμένη 54628, Θεσσαλονίκη, Τηλ: +30 6944 856744).

-Eπίσης, Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας (Αnkara)

Τηλ. +90 312 292 29 29.

3. Λαμβάνοντας υπόψη την περιορισμένη χωρητικότητα των εν λόγω σημείων συγκέντρωσης, είναι σημαντικό όλοι οι φιλάνθρωποι να επιβεβαιώνουν τη διαθεσιμότητα του χώρου πριν από την παράδοση των δεμάτων στα εν λόγω σημεία.

4. Η μεταφορά των εν λόγω ειδών πρώτης ανάγκης από τα σημεία συγκέντρωσης στην Τουρκία θα γίνει αεροπορικώς και οδικώς.

Ως Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ μέρους του τουρκικού έθνους για την αλληλεγγύη και την φιλανθρωπία του ελληνικού λαού και των πολιτών μας στην περιοχή δικαιοδοσίας μας για να ξεπεράσουμε τον σεισμό με τις λιγότερες απώλειες και να επουλώσουμε γρήγορα τις πληγές μας.

Ανακοινώνεται με σεβασμό στο κοινό.
Κατεβάστε τα αρχεία από εδώ

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email
republic_turkiye

Περισσότερα
Νέα-Δράσεις

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Κιλκίς

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων νομού Κιλκίς μετά την πραγματοποίηση Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 ημέρα Τετάρτη και …

Στήριξη και αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο της καταστροφικής θεομηνίας που έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας, με αναρίθμητες και ανυπολόγιστες ζημίες, σε επιχειρήσεις, οικείες, καλλιέργειες …

Υποβολή Υπομνήματος Προέδρου Επιμελητηρίου Κιλκίς προς τον Υπουργό Ανάπτυξης

Μηχανισμός έκπτωσης (ΦΠΑ) στην τιμή των καυσίμων στην Π.Ε. Κιλκίς Η συνεχιζόμενη εκροή εισοδήματος προς την γείτονα χώρα (καύσιμα, υπηρεσίες …

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Κιλκίς

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων νομού Κιλκίς μετά την πραγματοποίηση Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 (πρακτικόν 30ον) για

Περισσότερα »

Στήριξη και αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο της καταστροφικής θεομηνίας που έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας, με αναρίθμητες και ανυπολόγιστες ζημίες, σε επιχειρήσεις, οικείες, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, το Επιμελητήριο

Περισσότερα »

Πληροφορίες