Συλλογή και μεταφορά βοήθειας σε είδος για την καταστροφή στην Τουρκία

Νέα - Δράσεις

Κρίθηκε ωφέλιμο να ενημερώσουμε τους Έλληνες φιλάνθρωπους και τους πολίτες μας που κατοικούν στην περιοχή δικαιοδοσίας μας, οι οποίοι θέλουν να παράσχουν βοήθεια σε είδος (τεχνικό εξοπλισμό, στέγη, ένδυση, τρόφιμα μακράς διάρκειας και ιατρικό εξοπλισμό) στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας που επλήγησαν από τους σεισμούς στις 6 Φεβρουαρίου 2023, για τα ακόλουθα θέματα.

1. Συνημμένα μπορείτε να βρείτε τις λίστες με τα είδη πρώτης ανάγκης που είναι απαραίτητα για τους σεισμοπαθείς στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, τα υλικά στέγασης και ένδυσης πρέπει να είναι καινούρια και τα τρόφιμα μακράς διάρκειας να μην έχουν λήξει.

2. Οι φιλάνθρωποι της περιοχής δικαιοδοσίας του Γενικού Προξενείου μας (Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία) που θέλουν να προσφέρουν βοήθεια στην Τουρκία μπορούν να παραδώσουν οι ίδιοι τα είδη στα παρακάτω σημεία-χώρους συγκέντρωσης:

! Κατά την παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης στα σημεία συγκέντρωσης, είναι σημαντικό οι φιλάνθρωποι να συμπληρώσουν πλήρως την συνημμένη λίστα υλικών. (Στα δέματα που θα ετοιμαστούν θα πρέπει να αναγράφονται στοιχεία όπως το είδος, ο τύπος, ο αριθμός/η ποσότητα και το βάρος τους, καθώς και τα στοιχεία του αποστέλλοντος προσώπου/οργανισμού.)

-Για Ανατολική Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Κιλκίς: Αποθήκη της GoldAir στον εμπορευματικό σταθμό του Aεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης [δεδομένου ότι οι Τουρκικές Αερογραμμές (THY) υποχρεούται να εκδώσει airway bill για το υλικό που θα μεταφερθεί αεροπορικώς, πρέπει να συμπληρωθεί το συνημμένο έντυπο (εκτός από το σημείο που αναγράφεται Bill Airway)] (Τηλ: +30 2310 965078).

-Για Κέντρο Θεσσαλονίκης: (μόνο μεμονωμένες / ατομικές συνεισφορές)

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης, Ειρήνης 17, 54630 Θεσσαλονίκη, Τηλ: +30 6970 260565 και +30 2310 965081.

-Για Δυτική Θεσσαλονίκη, Βέροια, Κατερίνη, Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία: Αποθήκες Μεταφορικής Εταιρείας SEFA TRANS (Διευθυνση: Δημοσθένους 31, Μενεμένη 54628, Θεσσαλονίκη, Τηλ: +30 6944 856744).

-Eπίσης, Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας (Αnkara)

Τηλ. +90 312 292 29 29.

3. Λαμβάνοντας υπόψη την περιορισμένη χωρητικότητα των εν λόγω σημείων συγκέντρωσης, είναι σημαντικό όλοι οι φιλάνθρωποι να επιβεβαιώνουν τη διαθεσιμότητα του χώρου πριν από την παράδοση των δεμάτων στα εν λόγω σημεία.

4. Η μεταφορά των εν λόγω ειδών πρώτης ανάγκης από τα σημεία συγκέντρωσης στην Τουρκία θα γίνει αεροπορικώς και οδικώς.

Ως Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ μέρους του τουρκικού έθνους για την αλληλεγγύη και την φιλανθρωπία του ελληνικού λαού και των πολιτών μας στην περιοχή δικαιοδοσίας μας για να ξεπεράσουμε τον σεισμό με τις λιγότερες απώλειες και να επουλώσουμε γρήγορα τις πληγές μας.

Ανακοινώνεται με σεβασμό στο κοινό.
Κατεβάστε τα αρχεία από εδώ

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email
republic_turkiye

Περισσότερα
Νέα-Δράσεις

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις τελευταίες 1.000 θέσεις απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας νέων σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία

Σήμερα, Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 στις 14:00, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων για τις τελευταίες 1.000 θέσεις του «Προγράμματος απόκτησης …

Σεμινάριο για τον τουρισμό στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Σας στέλνουμε την πρόσκληση του Ελληνο-ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για το σεμινάριο με θέμα τον τουρισμό και συγκεκριμένα το digital marketing. …

Ψηφιακή πλατφόρμα Zero Waste Future για επιχειρήσεις καφεστίασης και φιλοξενίας

Επικοινωνούμε μαζί σας, προκειμένου ως φορέας να ενημερώσετε τις επιχειρήσεις ή/και άλλα μέλη σας (μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, newsletter, ανάρτησης στην …

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις τελευταίες 1.000 θέσεις απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας νέων σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία

Σήμερα, Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 στις 14:00, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων για τις τελευταίες 1.000 θέσεις του «Προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 άνεργους

Περισσότερα »

Πληροφορίες