Έναρξη επιδοτούμενου προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης για εργαζόμενους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

Προγράμματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    

Θέμα:  Έναρξη επιδοτούμενου προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης για εργαζόμενους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

Η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Γραφείων» – Π.Ο.Τ.Γ. στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020», έχει αναλάβει ως Δικαιούχος φορέας την υλοποίηση της Πράξης: «Κατάρτιση Στελεχών Τουριστικών Γραφείων» με Κωδικό ΟΠΣ 5035194, βάσει της υπ’ αρ. πρωτ. ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ Α.Π.: 4979/1092/Α3/16.09.2020 (ΑΔΑ: ΨΧΜ746ΜΤΛΡ-ΛΘΔ) Απόφασης Ένταξης της Πράξης στο ΕΠ “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία”, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την απόφαση με αρ. πρωτ. 981/23.02.2022 (ΑΔΑ:6ΘΓ746ΜΤΛΡ-ΙΝ9).

Αντικείμενο της Πράξης είναι η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων (βάσει του διεθνούς προτύπου ISO/IEC 17024) σε εργαζόμενους αποκλειστικά του Ιδιωτικού τομέα της Οικονομίας ανεξαρτήτως του κλάδου ή της επιχείρησης που απασχολούνται (αποκλείονται οι άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και δημόσιοι υπάλληλοι).

Το έργο απευθύνεται σε 1.273 συνολικά εργαζόμενους του Ιδιωτικού τομέα της Οικονομίας, σε όλες τις περιφέρειες (13) της Ελλάδας, που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους, να καταρτιστούν και να πιστοποιηθούν σε εξειδικευμένα αντικείμενα, με σκοπό την βελτίωση των δεξιοτήτων τους καθώς και την ενίσχυση της επαγγελματικής τους ικανότητας.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο -ΕΚΤ) και την Ελλάδα.

Τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης θα έχουν συνολική διάρκεια 80 ώρες, θα υλοποιηθούν από πιστοποιημένο φορέα κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και θα αφορούν τα εξής αντικείμενα: «Τουριστικός Αντιπρόσωπος», «Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου», «Χειριστής Εφαρμογών Αυτοματοποιημένου Γραφείου».

Οι ωφελούμενοι εφόσον ολοκληρώσουν την παρακολούθηση του προγράμματος κατάρτισης και συμμετέχουν στις προγραμματισμένες εξετάσεις πιστοποίησης, θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 400,00 €.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φορέα www.potour.gr, βρείτε την πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος όπου αναφέρει αναλυτικά τις προϋποθέσεις και τους όρους συμμετοχής στο πρόγραμμα καθώς και την  φόρμα Υποβολής Αιτήσεων συμμετοχής.

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης και ανάρτησης των δικαιολογητικών των ωφελούμενων αρχίζει στις 11/04/2022 και λήγει στις 11/05/2022 και ώρα 23:59:59.

Πληροφορίες: Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Γραφείων, Κουμουνδούρου 1 – Λάρισα, τηλέφωνο επικοινωνίας 2410253186,  Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 10:00 – 13:00

κι αλλά προγράμματα

Γεωτεχνική Εκπαίδευση Νέων Αγροτών

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς θα υλοποιήσει το σεμινάριο Γεωτεχνικής Κατεύθυνσης για …

Πρόσκληση στο Ειδικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Αποστολής

Κατά τις ημερομηνίες 7-10 Μαίου 2024 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη-Τουρκία το Ειδικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Αποστολής από τη Ένωση Εξαγωγέων Βιομηχανίας TURKISH HVAC-R (ISIB). Στο πρόγραμμα …

Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

H Δράση αφορά στην ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας ενθαρρύνοντας τη δημιουργία νέων τουριστικών MμΕ σε συγκεκριμένους ΚΑΔ δραστηριότηταςO Συνολικός Προϋπολογισμός …

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η