Μείωση του Ενεργειακού Κόστους των Επιχειρήσεων

Νέα - Δράσεις

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του ακριτικού νομού Κιλκίς αντιμετωπίζουν επιπρόσθετα – σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας – προβλήματα, τα οποία απορρέουν από το τεράστιο ενεργειακό κόστος και απειλούν την λειτουργία τους.
Δίχως υπερβολή, το κόστος της ενεργειακής κατανάλωσης που καλούνται να καταβάλλουν είναι όχι απλώς δυσθεώρητο, αλλά κολοσσιαίο.

Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης μέτρων που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, επιλύοντας ταυτόχρονα το σημαντικό πρόβλημα του κορεσμού των ηλεκτρικών δικτύων.
Η εκτόξευση του κόστους των τιμολογίων ενέργειας, έχει προκαλέσει και την ραγδαία αύξηση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, δημιουργώντας εύλογα αμφιβολία για την επόμενη ημέρα.
Καθοριστικό εργαλείο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων, αποτελεί η εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, με το καθεστώς του ενεργειακού συμψηφισμού (net metering).
Όμως με το αιτιολογικό της υπερφόρτωσης του υπάρχοντος δικτύου και μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ (απαρχαιωμένος εξοπλισμός) όλες οι προτάσεις-αιτήσεις των επιχειρηματιών άνω των 30 KW δεν αδειοδοτούνται και απορρίπτονται. Κρίνεται ως εκ τούτου επιτακτική η ανάγκη, με μέριμνα της πολιτείας, να προχωρήσουν άμεσα σημαντικά έργα για την αναβάθμιση των ηλεκτρικών υποδομών της χώρας, καθώς θα λύσουν το μείζον πρόβλημα του κορεσμού των ηλεκτρικών δικτύων και θα δώσουν την δυνατότητα στις επιχειρήσεις και στους επενδυτές, να επενδύσουν σε νέους Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς, θωρακίζοντας συνολικά έναντι μελλοντικών ενεργειακών κρίσεων.
Η δυσοίωνη αυτή κατάσταση απαιτεί την συνεχή στήριξη της Κυβέρνησης, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες του προϋπολογισμού, μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα.
Στο πλαίσιο αυτό, προτείνουμε την ακόμη μεγαλύτερη στήριξη των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου-των επιχειρήσεων, με τις παρακάτω προτάσεις μας:

1. Να επιτραπεί ο εικονικός ενεργειακός συμψηφισμός (virtual net metering) στο σύνολο των επιχειρήσεων, με ταυτόχρονη άρση του γεωγραφικού περιορισμού που υποχρεώνει το σταθμό παραγωγής να βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με την παροχή κατανάλωσης. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τον ενεργειακό συμψηφισμό και οι επιχειρήσεις που δεν έχουν για τεχνικούς λόγους τη δυνατότητα της εγκατάστασης ενός τέτοιου συστήματος στο χώρο τους ή αδυνατούν να αποκτήσουν τη νόμιμη χρήση χώρου εγκατάστασης στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα λόγω κόστους ή έλλειψης διαθεσιμότητας.
2. Να επιτραπεί η αντιστοίχιση μιας παροχής κατανάλωσης με πάνω από έναν σταθμό αυτοπαραγωγής.
3. Αύξηση της επιδότησης της ηλεκτρικής ενέργειας στις ΜΜΕ.

Ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Χατζημλάδης

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email
xatzimladis_ccikilkis

Περισσότερα
Νέα-Δράσεις

Fair Announcement: WENERGY 2024

Σας ενημερώνουμε ότι στις 09 – 11 Μαΐου 2024 στο İzmir θα πραγματοποιηθεί η “WENERGY EXPO”.Παρακαλούμε για την ενημέρωση των …

Επιχειρηματική Αποστολή στη Γκάνα 2024

Το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ, τον ΣΕΒΕ και την Enterprise Greece, με …

Συμμετοχή με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Summer Fancy Food Show

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ΚεντρικήςΜακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των …

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Fair Announcement: WENERGY 2024

Σας ενημερώνουμε ότι στις 09 – 11 Μαΐου 2024 στο İzmir θα πραγματοποιηθεί η “WENERGY EXPO”.Παρακαλούμε για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μελών σας. Για περισσότερες

Περισσότερα »

Πληροφορίες

Δελτίο Τύπου Προκήρυξης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ

Για 7η χρόνια λειτουργεί στην Καβάλα το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ψηφιακό Μάρκετινγκ (Digital Marketing).. Από φέτος το Πρόγραμμα θα λειτουργεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σύμφωνα

Περισσότερα »