«Παράταση έως τις 31/12/2021 της υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου» του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020

Προγράμματα

H KΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ Εταίρος-Περιφερειακή Μονάδα του ΕΦΕΠΑΕ με χωρική και επιχειρησιακή αρμοδιότητα στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (Παράρτημα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η ΑΝΚΟ) ενημερώνει τους υποψήφιους Δικαιούχους των εν λόγω Περιφερειών ότι με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη στις 22-4-2021 παρατείνεται η καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου» του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020 έως τις 31/12/2021 και ώρα 17:00.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα https://heating-devices.mindev.gov.gr/.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω Δράση στοχεύει στη στήριξη της λειτουργίας επιχειρήσεων εστίασης και των επιχειρήσεων παροχής καταλυμάτων του τουριστικού κλάδου, οι οποίες πλήττονται από τις επιπτώσεις της έξαρσης της νόσου COVID-19, με την επιχορήγηση της προμήθειας θερμαντικών συσκευών εξωτερικού χώρου προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι επιχειρήσεις να λειτουργούν σε εξωτερικούς, νόμιμα χρησιμοποιούμενους χώρους, όπου ο καλύτερος αερισμός θα συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός (Δημόσια Δαπάνη) της Δράσης ανέρχεται σε 60  εκ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικούς Πόρους.

Η Δράση επιχορηγεί σε ποσοστό 100% την προμήθεια ενός θερμαντικού σώματος εξωτερικού χώρου οποιουδήποτε τύπου υγραερίου, ηλεκτρικά, φυσικού αερίου, πάνελ υπερύθρων, αλογόνου ή άλλο, αυτόνομα/μεμονωμένα ή μέρος κινητού εξοπλισμού που φέρει ενσωματωμένο θερμαντικό σώμα εξωτερικού χώρου) ανά δέκα (10) τετραγωνικά μέτρα και μέχρι 100 ευρώ για το κάθε θερμαντικό σώμα. Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης για ένα χώρο εστίασης ή ανά ξενοδοχείο / τουριστικό κατάλυμα ανέρχεται σε 5.000€.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής καθώς και κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την αίτηση συμμετοχής αναφέρονται αναλυτικά στις Αναλυτικές Προσκλήσεις των Δράσεων (www.espa.gr, www.antagonistikotita.gr, www.efepae.gr, www.kepa-anem.gr και www.anko.gr).

Για αναλυτικές πληροφορίες και διευκρινίσεις για τις Δράσεις που διαχειρίζεται ο ΕΦΕΠΑΕ/ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις επίσημες πηγές πληροφόρησης, ήτοι :

α) Στην ΕΥΔ/ΕΠΑνΕΚ/Γραφείο πληροφόρησης κοινού (www.antagonistikotita.gr, infoepan@mou.gr, τηλ.801 11 36 300, Για τη σελίδα της Δράσης πατήστε εδώ).

β) στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/EΦΕΠΑΕ (τηλ 2310-480.000, www.kepa-anem.gr, info@e-kepa.gr, info@e-kepa.gr, Για τη σελίδα της Δράσης, πατήστε εδώ).

γ)στην ΑΝΚΟ (Παράρτημα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τηλ. 24610-24022 , www.anko.gr, anko@anko.gr).

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά το ερώτημά τους μέσω της ιστοσελίδας www.kepa-anem.gr (πεδίο “Στείλε το ερώτημά σου” στη διεύθυνση :https://kepa-anem.gr/steile-to-erotima-sou/) και επίσης μπορούν να απευθύνονται και στα κατά τόπους Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Με την παράκληση να δημοσιευτεί

Πληροφορίες : κ. Ιωάννης Τσιτσόπουλος

Υπεύθυνος Δημοσιότητας και Πληροφόρησης KEΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ

Τηλ. 2310-480.000/#217, Κιν. 693700355

tsitsopoulosi@e-kepa.gr

κι αλλά προγράμματα

Γεωτεχνική Εκπαίδευση Νέων Αγροτών

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς θα υλοποιήσει το σεμινάριο Γεωτεχνικής Κατεύθυνσης για …

Πρόσκληση στο Ειδικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Αποστολής

Κατά τις ημερομηνίες 7-10 Μαίου 2024 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη-Τουρκία το Ειδικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Αποστολής από τη Ένωση Εξαγωγέων Βιομηχανίας TURKISH HVAC-R (ISIB). Στο πρόγραμμα …

Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

H Δράση αφορά στην ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας ενθαρρύνοντας τη δημιουργία νέων τουριστικών MμΕ σε συγκεκριμένους ΚΑΔ δραστηριότηταςO Συνολικός Προϋπολογισμός …

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η