Παράταση των ρωσικών αντίμετρων και της απαγόρευσης εισαγωγών δυτικών αγροτικών προϊόντων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2021.

Πληροφορίες

Σας ενημερώνουμε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος V. Putin υπέγραψε, στις 21 τρχ,  Διάταγμα (730) για την επέκταση των ειδικών οικονομικών μέτρων που είχαν επιβληθεί με το υπ.αρ. 560 Προεδρικό Διάταγμα από 06.08.2014 «Σχετικά με την εφαρμογή ορισμένων ειδικών οικονομικών μέτρων για τη διασφάλιση της Ρωσικής Ομοσπονδίας» και το οποίο στη συνέχεια παρατάθηκε με διάδοχα Προεδρικά Διατάγματα έως και το 2019.

Υπενθυμίζουμε ότι, αρχικά, κυρώσεις επιβλήθηκαν το 2014 από ΕΕ και ΗΠΑ στη Ρωσία ως μέσο πίεσης για την προσάρτηση της Κριμαίας. Σε απάντηση αυτών, η Ρωσία επέβαλε με την σειρά της τα προαναφερόμενα αντίμετρα[1], τα οποία περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, απαγόρευση εισαγωγών αγροτικών προϊόντων, πρώτων υλών και τροφίμων.

Το νέο Προεδρικό Διάταγμα 730 για την διασφάλιση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την προστασία των εθνικών συμφερόντων της, με  ισχύ από την ημερομηνία υπογραφής του, προβλέπει την επέκταση από τις 01.01.2021 έως και τις 31.12.2021 των αντίμετρων και ταυτόχρονα δίδει εντολή στην κυβέρνηση να διασφαλίσει, αναλόγως αρμοδιότητας, την εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων και εάν είναι απαραίτητο να προτείνει επί μέρους αλλαγές ή τροποποιήσεις ως προς την περίοδο ισχύος.

                Σε περίπτωση νέων μεταβολών σας τηρήσουμε ενήμερους.


[1] Σε βάρος ΕΕ, ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά και Νορβηγίας

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email

Σχετικά Άρθρα

Διετής σφράγιση πρατηρίων καυσίμων σε περίπτωση νοθείας, λαθρεμπορίας ή παρεμπόδισης ελέγχου

Δελτίο Τύπου Προκήρυξης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ

Για 7η χρόνια λειτουργεί στην Καβάλα το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών …

Η Αγορά Τροφίμων και Ποτών της Ταϊβάν

Α. Γενικά. Η αξία των λιανικών πωλήσεων τροφίμων και ποτών …

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Fair Announcement: WENERGY 2024

Σας ενημερώνουμε ότι στις 09 – 11 Μαΐου 2024 στο İzmir θα πραγματοποιηθεί η “WENERGY EXPO”.Παρακαλούμε για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μελών σας. Για περισσότερες

Περισσότερα »

Διαγωνισμοί-Προκηρύξεις

Περίληψη προκήρυξης διαγωνισμού για τη λειτουργία αναψυκτηρίου στο Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων

Η Διεύθυνση Οικονομικού – Τμήμα Συνοριακών Σταθμών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης με την αρ.πρωτ.51288/16-04-2024 απόφαση Γραμματέα Α.Δ.Μ-Θ (ΑΔΑ: 695ΤΟΡ1Υ-23Κ , ΑΔΑΜ: 24PROC014605493) προκηρύσσει <<

Περισσότερα »