Προώθηση συνεργασιών ελληνικών και ιαπωνικών επιχειρήσεων σε αφρικανικές χώρες με την ευκαιρία του EU-Africa Business Forum

Πληροφορίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πρεσβεία της Ελλάδος
Τόκυο
Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών
Υποθέσεων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ: Προώθηση συνεργασιών ελληνικών και ιαπωνικών επιχειρήσεων σε
αφρικανικές χώρες με την ευκαιρία του EU-Africa Business Forum
Παράλληλα με τη Συνάντηση Κορυφής ΕΕ – Αφρικής, θα διοργανωθεί διαδικτυακά (14 έως 18 Φεβρουαρίου 2022) και δια ζώσης στις Βρυξέλλες (16 και 17 Φεβρουαρίου 2022) το έβδομο EUAfrica Business Forum (EABF22), το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση της επιχειρηματικής
συνεργασίας Ευρώπης – Αφρικής στο εμπόριο και τις επενδύσεις.
Πληροφορίες για το φόρουμ μπορούν να αναζητηθούν στους συνδέσμους:
https://www.euafrica-businessforum.com/en
https://eu.eventscloud.com/ereg/index.php?eventid=200234866&
Στο πλαίσιο της Συμφωνίας ΕΕ – Ιαπωνίας για τη συνδεσιμότητα, το EU-Japan Centre for Industrial Cooperation – https://www.eu-japan.eu/ – με σκοπό την προώθηση συνεργασιών Ευρωπαϊκών και Ιαπωνικών επιχειρήσεων για δραστηριοποίηση σε αφρικανικές χώρες, θα συμμετάσχει στο Φόρουμ με τις εξής δράσεις:

 • Με δικό του ψηφιακό booth
 • Θα διοργανώσει Workshop 90 λεπτών για την επιχειρηματική συνεργασία ΕΕ – Ιαπωνίας στην Αφρική
 • Θα παρουσιάσει παραδείγματα και προτάσεις για συνεργασίες ευρωπαϊκών ΜΜΕ με ιαπωνικές επιχειρήσεις σε κοινά επιχειρηματικά σχέδια στην Αφρική.
 • Θα εγκαινιάσει ένα νέο Γραφείο υποστήριξης συνεργασιών ευρωπαϊκών και ιαπωνικών επιχειρήσεων σε κοινά επιχειρηματικά σχέδια στην Αφρική.
  Επίσης, παράλληλα με τις Β2Β συναντήσεις που θα διοργανώσει το Φόρουμ, θα υπάρξει και ειδική πλατφόρμα του EU Japan Industrial Cooperation Center για εξειδικευμένες διαδικτυακές Β2Β
  συναντήσεις για την προώθηση κοινών επιχειρηματικών σχεδίων στην Αφρική από ευρωπαϊκές και ιαπωνικές επιχειρήσεις.
  Η συμμετοχή στις δράσεις και τις Β2Β συναντήσεις του EU Japan Industrial Cooperation Center είναι ανοικτή σε όλες τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.
  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει στις εξής περιπτώσεις:
  • Ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν ήδη δραστηριότητες στην Αφρική και θα επιθυμούσαν τη συνεργασία ιαπωνικών επιχειρήσεων για ενίσχυση και επέκταση των εργασιών τους.
  • Ελληνικές επιχειρήσεις που ήδη συνεργάζονται με ιαπωνικές, θα μπορούσαν να συμμετάσχουν από κοινού με τον Ιάπωνα εταίρο τους, με σκοπό την αναζήτηση εταίρων στην Αφρική.
  Σελίδα 2 από 2
  • Ελληνικές επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμη δραστηριότητα στην Αφρική ή στην Ιαπωνία, αλλά έχουν εφικτή επιχειρηματική πρόταση και τις ανάλογες δυνατότητες, ώστε να μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον Ιαπώνων και Αφρικανών εταίρων για συνεργασία.
  Το Γραφείο μας συνεργάζεται με το EU Japan Industrial Cooperation Center και έχει αναλάβει να ενημερώσει τις ελληνικές επιχειρήσεις και να εντοπίσει τυχόν ενδιαφερόμενους.
  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο.
  Email: ecocom-tokyo@mfa.gr , Τηλ. +81-3-3404-5853, +81-3-3404-1195
  Ο Προϊστάμενος
  Αθανάσιος Καραπέτσας
  Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ A
Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn
Εκτύπωση
Email

Σχετικά Άρθρα

Παράταση Σύμφωνου Συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του ΟΣΔ Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων « Αυτοδιαχείριση»

Το Επιμελητήριο Κιλκίς σας ενημερώνει ότι το περασμένο έτος (02/2023) …

Έρευνα για το ΓΕΜΗ και την ΥΜΣ 2024

Ευκολότερη διαδικασία ίδρυσης και μείωση της γραφειοκρατίαςέφερε το ΓΕΜΗ για …

Διασύνδεση ERP-POS και υποχρεωτικότητα «Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης»

Αναζήτηση άρθρου

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η

Νέα - Δράσεις

Συνταξιοδότηση Γ. Ηλιάδη

Μέρα ξεχωριστή και ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά για όλους, ήταν η Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024,  όταν η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κιλκίς αποχαιρέτησε, λόγω συνταξιοδότησης , το

Περισσότερα »

Συμμετοχή στην 88η ΔΕΘ

Ένα από τα εργαλεία εξωστρέφειας και προβολής των επιχειρήσεων μαςαποτελεί η συμμετοχή στη ΔΕΘ, η οποία είναι πάντα για κάθε επιχείρηση μιαιδιαίτερα σημαντική κίνηση, τόσο

Περισσότερα »