Thriving in the Storm – Nέο πρόγραμμα υποστήριξης της εξωστρέφειας του κλάδου της τεχνολογίας από την Enterprise Greece

Προγράμματα

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2020 |Με επιτυχία διεξήχθη την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, η διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση του Προγράμματος «Thriving in the Storm», το οποίο συνδιοργανώνει η Enterprise Greece με τον oργανισμό US-MAC (U.S. Market Access Center).

Το πρόγραμμα στοχεύει στην εκπαίδευση των επιχειρήσεων του τεχνολογικού κλάδου με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς και της πρόσβασης τους σε διεθνείς αγορές από στελέχη του οικοσυστήματος της Silicon Valley. Σηματοδοτεί τη στρατηγική τοποθέτηση της Enterprise Greece για την ανάπτυξη στοχευμένων εργαλείων υποστηρίζοντας την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων στον καινοτόμο κλάδο τεχνολογίας και υπηρεσιών σε δυναμικές αγορές-στόχου όπως οι ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι ο oργανισµός US-MAC δραστηριοποιείται από το 1995, παρέχοντας σε εταιρείες τεχνολογίας, γρήγορη κι επιτυχημένη πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά, µέσω της Silicon Valley (www.usmarketaccess.com).

Αξιοσημείωτος ήταν ο αριθμός των εγγεγραμμένων συμμετοχών που ανήλθε στις 192.  Οι συμμετέχουσες εταιρίες,  που παρακολούθησαν την ψηφιακή εκδήλωση ήταν επιχειρήσεις του κλάδου τεχνολογίας, γεγονός που καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και εν γένει για στοχευμένα εργαλεία εξωστρέφειας.

Στις προοπτικές που αναπτύσσονται για τη χώρα μας και τις ελληνικές εταιρίες τεχνολογίας μέσω του «Thriving in the Storm», αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης, ο Αlfredo Coppola, Co–CEO της US-MAC. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στόχος του προγράμματος είναι να καθοδηγήσει τις ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας μέσω νέων στρατηγικών βασισμένων στις νέες συνθήκες και στην επιτυχή είσοδο των προϊόντων και υπηρεσιών τους στις διεθνείς αγορές, με έμφαση στη Silicon Valley. «Η εμπειρία της US-MAC, η υλοποίηση του προγράμματος σε αρκετές χώρες και οι δεκάδες επιτυχημένες περιπτώσεις αποτελούν εχέγγυο για την επίτευξη του στόχου και τα οφέλη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας – τεχνολογίας», τόνισε ο κ. Coppola.

Το πρόγραμμα “Thriving in the Storm” είναι η πρώτη στοχευμένη ενέργεια της Enterprise Greece, η οποία αξιοποιεί την τεχνογνωσία της αγοράς των ΗΠΑ και ειδικότερα της Silicon Valley. ««Στόχος του προγράμματος» επεσήμανε η Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Enterprise Greece,  , «είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου των νέων τεχνολογιών, με συγκεκριμένα εργαλεία, σε χώρες-στόχους» και κάλεσε τις εταιρείες, που πληρούν τα κριτήρια να υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα. Μετά από αξιολόγηση εξειδικευμένων συνεργατών του οργανισμού US-MAC θα επιλεγούν 12 επιχειρήσεις και θα συμμετέχουν σε ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα 20 ωρών, το οποίο θα υλοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2020. Θα ακολουθήσουν το 2021 και άλλοι κύκλοι από την ENTERPRISE GREECE, ώστε να έχουν την ευκαιρία να συµµετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερες εταιρείες και να αποκομίσουν τα οφέλη του προγράμματος, ανοίγοντας την πύλη εισόδου της Silicon Valley.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενες και νέες τεχνολογικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πλήρως λειτουργικό προϊόν ή υπηρεσία έχουν πραγματοποιήσει ήδη πωλήσεις, επιθυμούν να προωθήσουν τα προϊόντα/υπηρεσίες τους στις ΗΠΑ αλλά και ευρύτερα σε διεθνείς αγορές και δραστηριοποιούνται σε έναν από τους παρακάτω τομείς: Healthcare / Life Sciences Computer Hardware Mobile Technologies Edu-tech Robotics Financial Technologies Process Automation Collaborations/Communications for the Enterprise Data Security E-commerce Food/Beverage Nutritional Science Computer Gaming Delivery Services/Logistics. Για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/330ZtoG

Enterprise Greece

Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες:

ENTERPRISEGREECE | Διεύθυνση Ενημέρωσης, Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ – 210 3355732, e.darra@eg.gov.gr

κι αλλά προγράμματα

Νέα προγράμματα κατάρτισης – Ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Επιμορφωτική Κιλκίς με σκοπό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της αγοράς εργασίας για …

Ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων (soft skills)-Προσωπική ανάπτυξη μέσω Coaching

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ανάπτυξη ήπιων …

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (Σ.Α.Π.) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

Υπηρεσίες

Γ.Ε.Μ.Η.

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η